Ege'de Maaş Promosyon İhale Süreci Başladı - Son Dakika
Yerel

Ege'de Maaş Promosyon İhale Süreci Başladı

Ege\'de Maaş Promosyon İhale Süreci Başladı

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversite Şube Başkanı Yasemin Zengin, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 9 Kasım’da görüşülmeye başlanacak olan maaş promosyon ihalesine ilişkin sürecin bilinçli ve düzgün ilerlediğini söyledi.

04.11.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversite Şube Başkanı Yasemin Zengin, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 9 Kasım'da görüşülmeye başlanacak olan maaş promosyon ihalesine ilişkin sürecin bilinçli ve düzgün ilerlediğini söyledi.

Ege Üniversite Hastanesi'nde çalışan kamu görevlilerini ilgilendiren maaş promosyon ihalesi süreci, 2 6 Ekim 2015'te başladı. Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversite Şube Başkanı Yasemin Zengin de, gelinen süreç hakkında bilgi verdi. Zengin, "Umarız Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndeki sonuçla karşılaşmayız ve iyi bir sonuç elde ederiz" dedi.

Rektörlüğün daveti üzerine sürece dahil olduklarını belirten Başkan Zengin, "İhale sürecini yönetecek 3 kişiden oluşan komisyon üyeleri ile beraber şartnameyi hazırladık, tüm detaylarını inceledik ve 3 komisyon üyesinin onayından sonra şartname bankalara gönderildi ve süreç başladı. İhale sürecinin tarihi 9 Kasım 2015'te, saat 9.30'da Rektörlük Toplantı Salonu'nda başlayacak. 12 bankaya davet gönderildi. Umarız, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndeki sonuçla karşılaşmayız. İyi bir sonuç elde ederiz ve hayırlı uğurlu olur" diye konuştu.

Sürecin, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndekinin aksine doğru ilerlediğini ifade eden Zengin, "Yetkili sendika olarak sürecin başında bizlere haber verildi ve şartnamenin tüm maddelerini tek tek inceleme zamanımız oldu. İtiraz edebileceğimiz madde var mı yok mu detaylı bir şekilde inceledik ve şartname, komisyon üyelerinden biri olarak bizim onayımız ve imzamızdan sonra tüm bankalara gönderildi. Dokuz Eylül'deki süreç, bunun tam tersiydi. Biz şartnameyi hiç görmedik, başka bir sendika tarafından görüldü. Bu sebeple şartnameye itiraz hakkımızı ortadan kalkmış oldu. İtirazlar oldu ama kabul görmedi. Buradaki süreç daha bilinçli ve düzgün şekilde ilerliyor" dedi.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK

Sürecin bilinçli ve düzgün ilerlemesi sebebiyle, hastane çalışanları için daha iyi sonuç alınacağını düşündüklerini dile getiren Zengin, şöyle devam etti:

"5 Kasım 2015 Perşembe Günü, saat 12.00 ile 13.00 arasında, çalışanlar için konu ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Süreç düzgün ilerlediği için Dokuz Eylül'deki sonuçtan daha iyi bir sonuç elde edebileceğimizi düşünüyoruz. 3 yıl önce de Ege'deki promosyon sürecinde alınan miktarla bunu çalışanlara gösterdik. Promosyon sürecinde Ege'de aldığımız miktar Dokuz Eylül'e göre çok daha iyiydi. Şartname ve bazı maddeleri bankalar için ihale sürecinde ücret belirlemede önemli. Ege'de hazırlanan şartname, hazırlanış şekli itibariyle bankaların Ege'deki ihaleye bakış açılarını daha cazip hale getiriyor. Umarız, bu durum çalışanların lehine olur. ve ihale sonucunda, çalışanlar adına iyi bir promosyon ücreti ortaya çıkar. Tüm çalışanlara şimdiden ihale sonucunun hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege'de Maaş Promosyon İhale Süreci Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement