Ege'de Ortaokul Öğrencileri Bilim Tasarım ve Teknolojiyi Sevdi - Son Dakika
Güncel

Ege'de Ortaokul Öğrencileri Bilim Tasarım ve Teknolojiyi Sevdi

"Bilim Tasarım Teknoloji Hikâyeleri 4: Sucul Ekosistemleri Yaşatalım" projesi ile minik öğrenciler fen, teknoloji, toplum ve çevre arasındaki etkileşimleri anlayarak Fen bilimine ilgi duymaya başladı

12.09.2014 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrenciler; sanal bir şehirde ki çevre problemlerini çözmek ve kirlenen nehrin temizlenmesi için nasıl bir yol izlemeleri gerektiği ile ilgili deneysel çalışmalar yaptı

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM)'nin yürüttüğü "Bilim Tasarım Teknoloji Hikâyeleri 4: Sucul Ekosistemleri Yaşatalım" projesi kapsamında yapılan bilimsel çalışmalar ortaokul öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Hülya Yılmaz öncülüğünde yürütülen projede Doç. Dr. Esin Pekmez ve Yrd. Doç. Dr. Duygu Sönmez yer aldı.

Proje EGEÇEM'in TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen ikinci projesinin uygulaması olarak düzenlendi.

Projenin uygulama sırasında öğrenci desteği için Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ile bir protokol imzalandı. Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV)'in 5. ve 6. sınıflarında okuyan 20 öğrenci projeye katıldı.

"Bilim-Tasarım-Teknoloji Hikayeleri 4: Sucul Ekosistemleri Yaşatalım" projesi tanışma ve yaratıcı drama etkinliği ile başladığını ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, "Kirlenen sucul ekosistemlerin nasıl temizleneceği ile ilgili deneysel çalışmalar ve su arıtma tesisine ve Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na yapılan gezilerle zenginleştirildi" dedi.
Prof. Dr. Yılmaz, "Çevre Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nuri Azbar çevre mühendislerinin nasıl çalışmalar yaptığı konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Ekosistem modeli ve mühendislik tasarım süreci ile ilgili bilgilerini kullanarak öğrenciler; sanal bir şehirde ki çevre problemlerini çözmek ve kirlenen nehrin temizlenmesi için nasıl bir yol izlemeleri gerektiği ile ilgili deneysel çalışmalar yaptı. Proje sonunda öğrencilere katılım belgesi verildi" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ege'de Ortaokul Öğrencileri Bilim Tasarım ve Teknolojiyi Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement