Ege Denizi'nde Sığınmacıları Taşıyan Teknenin Batması - Son Dakika
Güncel

Ege Denizi'nde Sığınmacıları Taşıyan Teknenin Batması

Görüntü Dökümü : -Helikopterin kalkışa hazırlanması ve ekiplerin binişi, -Helikopterin ihbar alınan yere intikal etmesi, -Aramaya katılan gemi ve helikopterden detaylar.

22.01.2016 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

-Helikopterin kalkışa hazırlanması ve ekiplerin binişi,

-Helikopterin ihbar alınan yere intikal etmesi,

-Aramaya katılan gemi ve helikopterden detaylar. - Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında yapılan arama kurtarma çalışmaları havadan görüntülendi

Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı personelinin, Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonrası yaptığı arama kurtarma operasyonu, havadan görüntülendi.

Bulamaç Adası yakınlarında motor arızası nedeniyle su alarak batan balıkçı teknesinin olduğu bilgisi üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Hava Komutanlığına ait 2 helikopter, personelinin özel hazırlığı sonrasında bölgeye uçtu.

AA ekibinin de katıldığı kurtarma operasyonunda, helikopterlerle denizde sığınmacı arandı.

Denizdeki en ufak bir eşyayı bile alçalarak inceleyen ekipler, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleriyle irtibat kurarak çeşitli tekneleri de kontrol etti.

Ekipler, düzensiz yasa dışı göç olayında kullanıldığı tahmin edilen bir teknenin de boş şekilde Bulamaç Adası yakınlarında olduğunu belirleyerek, deniz ekiplerine haber verdi.

Ege Denizi'nde bu sabaha karşı Bulamaç ve Kilimli Adası yakınlarında göçmenleri taşıyan iki teknenin batması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, sahil güvenlik ekipleri onlarca sığınmacıyı kurtarmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ege Denizi'nde Sığınmacıları Taşıyan Teknenin Batması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement