Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanı Adnan Yıldırım Ekonomi Bakan Yardımcısı Oldu - Son Dakika
Yerel

Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanı Adnan Yıldırım Ekonomi Bakan Yardımcısı Oldu

Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanı Adnan Yıldırım Ekonomi Bakan Yardımcısı Oldu

Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanı Adnan Yıldırım, Ekonomi Bakan Yardımcısı olarak atandı.

10.06.2014 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanı Adnan Yıldırım, Ekonomi Bakan Yardımcısı olarak atandı. Yıldırım son olarak, Ekonomi Bakanı Başdanışmanı olarak görev yapıyordu. Yıldırım, yeni görevine 10 Haziran tarihi itibariyle işbaşı yaptı.

Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanı Adnan Yıldırım'ın Ekonomi Bakan Yardımcılığı görevine atanmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Adnan Yıldırım'ın Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanı olarak görev yaparken, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere birçok resmi kurum ile ihracatçıların sorunlarının çözümü için büyük çaba sarfettiğini kaydetti.

"500 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİ"

EİB Mali Danışmanı Adnan Yıldırım'ın girişimleriyle, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu ile İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir Bölge Müdürlüğü ile periyodik toplantılar gerçekleştirdiklerini anlatan Ünlütürk, "Bu toplantılar sonrasında üyelerimizin bu kurumlarla olan sorunlarında ciddi düşüşler yaşandı. Sayın Yıldırım'ın aynı başarıyı yeni görevinde de göstereceğinden kuşkumuz yok. 2023 yılı Türkiye'nin belirlediği 500 milyar dolar ihracat hedefine birlikte yapacağımız çalışmalarla ulaşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

ADNAN YILDIRIM KİMDİR?

Ekonomi Bakan Yardımcılığı görevine atanan Adnan Yıldırım, 1959 yılında Denizli'de dünyaya geldi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Yıldırım, ABD'de Vanderbilt Üniversitesi'nde Ekonomi Yüksek Lisansı yaptı. 1981 -1996 yılları arasında Maliye Bakanlığı'nda çalışan Yıldırım, 1996 yılında Daire Başkanı olarak görev yaparken istifa ederek EGS Grubu'na Mali İşler Koordinatörü olarak geçti. Denizli Serbest Bölgesi Genel Müdürlüğü, İPEKYOLU Vadisi Serbest Bölge Kurucu ve İşletmecisi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2003 yılında Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanlığı görevine getirilen Yıldırım, 2006-10 yılları arasında İzmir Ticaret Odası Genel Sekreterliği görevini de sürdürdü. Pamukkale Danışmanlık Ltd. Şti. ve Batı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. firmalarında Kurucu Ortak olarak bulunan Yıldırım, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda Başkanlık Danışmanı, İzmir Ticaret Borsası'nda Yönetim Kurulu Danışmanı, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde Yönetim Kurulu Danışmanı ve İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) Mali Danışmanlığı görevlerini sürdürüyor. Evli olan Yıldırım, iki çocuk babası. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanı Adnan Yıldırım Ekonomi Bakan Yardımcısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement