EGE İİBF' de Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Güncel

EGE İİBF' de Mezuniyet Coşkusu

EGE İİBF\' de Mezuniyet Coşkusu

Prof. Dr. Kesken, "Mezuniyet törenlerinde her aile kendi çiçeğinin nasıl açtığını görüyor" dedi.

30.05.2016 14:29  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 2015- 2016 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını verdi. 600 öğrenci iş hayatına atıldı. Mezuniyet törenine Dekan Prof. Dr. Jülide Kesken, İİBF Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tanju Tosun, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Konuşmasına yanına iki mezun öğrenci alarak başlayan Prof. Dr. Jülide Kesken ise "Toplanmamızın asıl sebebi onlar olduğu için onların olmadığı bir sahnede konuşma yapmak istemedim'' dedi. Mezuniyet törenlerinin hepimiz için çok özel olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kesken, "Bizler yıllardır bu törenlere katılıyoruz ama her bir öğrenci kendi mezuniyet törenine katılıyor ve her bir aile kendi çiçeğinin nasıl açtığını görüyor. Üniversite eğitimi gençlerimize bir yandan hayatı anlatırken bir yandan da çocuklara gelecekte nasıl birer birey olmaları gerektiğini gösteren bir eğitim. Ülkemizin geleceği sizlerin omuzlarında, sizlere inanıyorum ki siz bu sorumluluğu layığıyla yerine getireceksiniz" diye konuştu.

Prof. Dr. Tanju Tosun,"Öğrencilerimiz 4 yıl boyunca verdikleri emeklerin karşılığını alacak konuma geldiler onları tebrik ediyorum. Burada aldıkları eğitimin tek başına yetersiz olduğunu biliyoruz. Genç arkadaşlarımızın bu yıllar süresince sosyo-kültürel anlamında donatıları onun ötesinde sahip oldukları dünyaya bakışları toplum ve insan ilişkilerine bakışları önümüzdeki süreçte kendi beklentilerini ne ölçüde gerçekleşip gerçekleşmediğine yönelik ipuçları olacak'' dedi.

Dönem birincisi Hazan Ceren Kemaloğlu'na ödülünü Prof. Dr. Jülide Kesken verdi.

Tören Ege üniversitesi Latin Dansları Topluluğunun bachata ve salsa gösteresi ile devam etti. Konuşmasına hocalarına ve ailesine teşekkür ederek başlayan dönem birincisi Hazan Ceren Kemaloğlu, " Türkiye'de ki sayılı üniversitelerden biri olan Ege Üniversitesi'nden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Ulu Önder Atatürk'ün 'dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar' diyor. Biz Atamızın bu sözünü ilke edindik. Her zaman yanımda olan babama ve beni bir yerlerden izlediğine inandığım kıymetli varlığım anneme teşekkür ediyorum" diye konuştu. Tören öğrencilerin keplerini havaya atmalarıyla son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EGE İİBF' de Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement