Ege'nin Merkezi Laboratuvar Yönetmeliği Resmi Gazete 'de Yayınlandı - Son Dakika
Güncel

Ege'nin Merkezi Laboratuvar Yönetmeliği Resmi Gazete 'de Yayınlandı

Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete'nin 29120 nolu sayısında yayınlandı.

18.09.2014 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmelik; Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin amaçlarını, faaliyet alanlarını, yönetim organları ile çalışma usul ve esaslarını düzenliyor.

Merkez; üniversite bünyesinde mevcut araştırma laboratuvarları, araştırma uygulama merkezleri ve benzer birimler ile iş birliği içerisinde hareket ederek merkeze ait AR-GE imkânlarının birimler arası ortak kullanıma açılmasını sağlamayı; üniversite bünyesindeki ilgili birimler arasındaki test-analiz ve laboratuvar iş birliği faaliyetlerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi yoluyla disiplinler arası çalışma ortamını oluşturarak, yürütülen araştırma-geliştirme faaliyetlerin kalitesinin artırılmasına destek olmayı amaçlıyor.

Ayrıca bu yönetmelikle üniversiteler, araştırma merkezleri, sanayi, kamu kurum ve kuruluşları ile üçüncü şahıslardan gelecek test-analiz ve laboratuvar kullanımı taleplerinin karşılanmasına yönelik teknik ve danışmanlık hizmetleri verebilecek. Kamu ve özel kişi ve kuruluşlar, yurt içi ve yurt dışı üniversiteler ve araştırma kurumları ile disiplinler arası ortak bilimsel ve teknolojik, iş birliği projelerinin merkezi laboratuvar imkânları ile yürütülebilmesine yönelik gerekli zemini oluşturabilecek.

Merkezin faaliyetlerinin yürütülmesinde gerek akademik gerekse sanayi çalışmaları için daha iyi hizmet ortamı yaratmak amacıyla Üniversite, kamu veya özel kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapabilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ege'nin Merkezi Laboratuvar Yönetmeliği Resmi Gazete 'de Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement