Tümgeneral Memduh Hakbilen 27 Tank ve 10'dan Fazla Zırhlı Aracı İzmir'e Göndertmiş! - Son Dakika
Güncel

Tümgeneral Memduh Hakbilen 27 Tank ve 10'dan Fazla Zırhlı Aracı İzmir'e Göndertmiş!

Tümgeneral Memduh Hakbilen 27 Tank ve 10\'dan Fazla Zırhlı Aracı İzmir\'e Göndertmiş!

Darbe girişimi sonrasında Balıkesir'de gözaltına alınıp tutuklanan Edremit 19'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü'nün ifadesi, darbe gecesi İzmir için yaşanabilecek çarpıcı ayrıntıları ortaya koydu.

20.07.2016 12:45  Güncelleme: 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbeyi önlemeyle çalışan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in, telefonla ulaştığı Tuğgeneral Ünlü'ye "Nihayet paşam, derhal tugayına git ve sahip çık" emrini verdiği; buna karşılık Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in ise Bergama'da bulunan 27 tank ve 10'dan fazla zırhlı aracı, darbede kullanılmak üzere İzmir'e gönderilmesini emrettiği ortaya çıktı.

ASKERLERE YÖNELİK OPERASYON BAŞLADI

Ordudaki cemaat üyesi askerlerin geçen cuma günü yaptıkları darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra birçok ilde askerlere yönelik operasyon yapıldı. Operasyonun Balıkesir ayağında 5 generalle tutuklanan Edremit 19'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü'nün ifadesi, darbe gecesi yaşananları ortaya çıkardı.

KANLI BİR İSTEKTE BULUNDU

Tuğgeneral Nihayet Ünlü'nün ifadesi, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in darbeyi önlemek için çabasının yanı sıra, ordunun iki numaralı ismi Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in ise sonu kanlı sonuçlanabilecek bir istekte bulunduğunu gözler önüne serdi.

"DERHAL TUGAYINA GİT"

Darbe girişiminin başlamasından sonra destek vermeyip emrindeki komuta kademesini uyardığı bilinen Orgeneral Abdullah Recep, uzun çabaları sonrasında telefonla Tuğgeneral Nihayet Ünlü'ye ulaştı. Orgeneral Recep direkt olarak, "Nihayet paşam, derhal tugayına git ve sahip çık" emrini verdi.

TÜM PERSONELİ BİRLİĞE ÇAĞIRDI

İfadesinde Orgeneral Abdullah Recep'in bu emrini yerine getirdiğini, tugayda görevli tüm personeli birliğe çağırdığını, bunun hareketlilik yarattığını ancak darbeye destek anlamında olmadığını ileri süren Tuğgeneral Nihayet Ünlü, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in kendisine verdiği emri de anlattı.

"27 TANK VE 10'DAN FAZLA ZIRHLI ARACI İZMİR'E GÖNDERMEMİ EMRETTİ"

Tuğgeneral Nihayet Ünlü, "Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, beni askeri hattan arayıp benim emrimde bulunan Bergama'daki 27 tank ve 10'dan fazla zırhlı aracı İzmir'e göndermemi emretti. Bu çok büyük bir güçtü. Kentte büyük zayiata neden olurdu. Bu nedenle bana böyle bir emir gelmediğini söyledim. Tümgeneral de bana göndermem konusunda baskı yaptı, hatta tehdit etti. Ben de bunun üzerine telefonu yüzüne kapattım" dedi.

Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in de tankları İzmir'de kentin çeşitli yerlerinde kamu kurumları önüne tehdit amaçlı bırakmayı planladığı ileri sürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tümgeneral Memduh Hakbilen 27 Tank ve 10'dan Fazla Zırhlı Aracı İzmir'e Göndertmiş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • cccsarsıntıccc: BU FÖTOCU DENEN GRUPLAR TAYYİPLE FÖTONUN KANKA OLDUĞU ZAMANLARDA DEVLETİN ÖNEMLİ BİRİMLERİNE YERLEŞTİLER PKK DA TAYYİPİN İHANET SÜRECİ BAŞLATMASIYLA HAİN AKADEMİSYENLER SAVCILAR HAKİMLER HAİN TERÖRİSTLER YERLEŞTİ DEVLETİN ÖNEMLİ BİRİMLERİNE BİLİNÇLİ ŞEKİLDE YAPILDI HEPSİ OYUNDU BAŞKANLIK SEÇİMLERİNE HAZIR OLUN AKP DARBEYİ ŞOWA DÖNÜŞTÜRDÜ 2 7 Yanıtla
  • sikintili: ak parti iktidara fetullahla kol kola yuruyerek geldi ve catisincaya kadar 9 sene ulkemizi kol kola paylasarak yonettiler,ama ne yazikki,turk milletinde,hafiza ve akil diye bir sey yok.ne istedinizde vermedik diyen kimdi acaba? 1 4 Yanıtla
  • Fatih@ : bunları bukadar yükselten kimlerse onlarinda suçu var bugünkü yasananlarda... 1 1 Yanıtla
  • Yani: Ali,den maas al veli,ye calis okumus ama adam olamayanlardan bunlar 2 0 Yanıtla
  • .....: Bu kadar generalle ulke kurulur be. Ne yapmislar bunlar böyle. Orduda general kalmadi 0 1 Yanıtla
  • melis: Vatana millete sihat ceviren tüm rütbeli köperlerin Allah belasini versin türk milleti sizinle gurur duyuyorum ne sandiniz bu milleti devirebilecenizimi cok beklersiniz yerleri gökleri yaradan en merametliye sana sonsuz sükürler olsun allahim . 1 0 Yanıtla
  • metin: kaç gündür şehit haberi çıkmıyor neden acaba merak ettim 0 0 Yanıtla

Advertisement