Ege Tanman'dan Böbrek Bekleyen Çocuklara Destek - Son Dakika
Güncel

Ege Tanman'dan Böbrek Bekleyen Çocuklara Destek

Ege Tanman\'dan Böbrek Bekleyen Çocuklara Destek

BURSA (İHA) – Bursa’da böbrek nakli bekleyen çocuklar, kendileri için düzenlenen 23 Nisan kutlamalarına katılarak gönüllerince eğlendi.

22.04.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA (İHA) – Bursa'da böbrek nakli bekleyen çocuklar, kendileri için düzenlenen 23 Nisan kutlamalarına katılarak gönüllerince eğlendi. Genç oyuncu Ege Tanman'ın da katıldığı programda, çocuklar keyifli bir gün geçirdi.

Dörtçelik Çocuk Hastanesi Çocuk Nefroloji Bölümü ile Bursa Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Starpark Podyum Tesislerinde böbrek bekleyen çocuklara yönelik eğlence programı düzenlendi. Oyuncaklara binen çocuklar, büyük mutluluk yaşayıp gönüllerince eğlendi. Aileleri ile birlikte güzel gün geçiren çocuklara, 'Babam ve Oğlum' filminden sonra 'Leyla ile Mecnun', 'Bez Bebek' gibi birçok dizide oynayan genç oyuncu Ege Tanman da eşlik etti.

Böbrek bekleyen çocuklara destek vermek amacıyla programa katıldığını söyleyen Ege Tanman, "Ben organ bağışını destekleyen birisiyim. Çocukların çok küçük yaşlarda acı çektiğini görüyoruz. Bizim yapacağız bağışlarla bu acılarını dindirebileceğimizi düşünüyorum. Bugün burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Böyle bir organizasyon olduğunu duyunca zevkle katılmayı düşündüm" dedi.

Ülke genelinde 57 bin böbrek hastasının diyalize girdiğini söyleyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Yavuz Baştuğ ise, "Bursa'da ise 3 binin üzerinde hasta diyalize giriyor. Bunlar arasında 989 hasta böbrek bekliyor ve bunların çoğunluğu çocuk" diye konuştu.

Böbrek bulamazlarsa çocukların yaşam sürelerinin kısaldığına dikkat çeken Baştuğ, bu tarz etkinliklerle bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını, vatandaşların bilinçlenerek organ nakline hassasiyet göstermelerini arzu ettiklerini dile getirdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ege Tanman'dan Böbrek Bekleyen Çocuklara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement