Ege Üniversitesi'ndeki Gerginlik - Son Dakika
Yerel

Ege Üniversitesi'ndeki Gerginlik

Ege Üniversite Senatosu'nca, üniversite kampüsünde dün yaşanan olayla ilgili, "Her türlü şiddeti reddeden senatomuz, en değerli varlıklarımız olan öğrencilerimizi ve herkesi, sağduyulu davranmaya davet eder" görüşü bildirildi.

21.02.2015 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversite Senatosu'nca, üniversite kampüsünde dün yaşanan olayla ilgili, "Her türlü şiddeti reddeden senatomuz, en değerli varlıklarımız olan öğrencilerimizi ve herkesi, sağduyulu davranmaya davet eder" görüşü bildirildi.

Ege Üniversitesi Senatosu'ndan yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde başlangıçta öğrenci anlaşmazlığı şeklinde ortaya çıkan olayın, giderek çatışmaya döndüğü belirtildi.

Tüm güvenlik önlemlerine rağmen öğrencilerin birbirini yaralamasıyla sonuçlanan çatışmada, Sağlık Bakanlığı ambulanslarının yaralıları hastanelere zamanında yetiştirse de ağır yaralı bir öğrencinin tüm çabalara rağmen kurtarılamadığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ulusumuzun geleceği olan ve yaşamın en dinamik yıllarında yükseköğrenimlerine devam eden genç insanların böylesine zarar görmesi ve kaybedilmesi, toplumun tüm kesimleri gibi üniversitemizi de derin üzüntüye boğmuştur. Yaşam hakkını en temel insan hakkı olarak gören senatomuz, Ege Üniversitesi'nin adının hiç arzulanmayan bu tür olaylarla birlikte anılmasından ötürü, ayrıca üzgündür. Bilimsel bilginin öğretimini ve şiddet içermeyen her düşüncenin demokratik ortamda ifade edilmesini temel ilke olarak benimseyen üniversitemiz, kuşkusuz huzur ortamı içinde yoluna devam edecektir. Her türlü şiddeti reddeden senatomuz, en değerli varlıklarımız olan öğrencilerimizi ve herkesi, sağduyulu davranmaya davet eder."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ege Üniversitesi'ndeki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement