Ege Üniversitesinde Öldürülen Genç - Son Dakika
Yerel

Ege Üniversitesinde Öldürülen Genç

Ege Üniversitesi yerleşkesinde şubat ayında iki grup arasında yaşanan ve üniversitesinin öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybettiği kavgaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

24.11.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi yerleşkesinde şubat ayında iki grup arasında yaşanan ve üniversitesinin öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybettiği kavgaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Çakıroğlu'nun hayatını kaybettiği kavgaya ilişkin üniversitenin güvenlik kameralarınca kaydedilen ve dava dosyasında da giren görüntülerde, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi binasından bir grubun ellerinde sopalarla koşarak çıktıkları, karşılaşan iki grup arasında karşılıklı taş atmaların ve kovalamacanın yaşandığı görüldü.

Kovalamaca sırasında bazı öğrencilerin peşinden kafeteryaya giren Çakıroğlu'nun kısa süre sonra yaralı halde dışarı çıktığı ve bir sandalyeye oturduğu, bacak ve karın bölgesi civarından yoğun kanama olduğu izlenen görüntülerde, arkadaşlarının kıyafetlerle yaralı bölgeye tampon yaptıkları daha sonra Çakıroğlu'nu kendinden geçmiş halde taşıdıkları yer aldı.

EÜ Rektörlüğünün olaya ilişkin raporu

Öte yandan savcılık talimatıyla EÜ Rektörlüğünün, olayla ilgili bilgisi olan personel ve güvenlik kamera kayıtlarının deşifresine dayanarak bir rapor hazırladığı öğrenildi.

Raporda, karşıt görüşlü öğrenciler arasında sözlü tartışma nedeniyle derse ara verildiği, ertesi gün ise olay yaşanacağı bilgisi üzerine her iki tarafla görüşme yapıldığı, öğrencilerin ders günlerinin değiştirilmesi konusundaki taleplerin de değerlendirildiği bildirildi. Aynı gün, ellerinde sopa ve kesici aletler bulunan bir grubun üniversiteye girdiği bilgisi üzerine olaydan emniyetin haberdar edildiği, fakülte önünde stant açan karşıt grubun da bu konuda bilgilendirilerek dağılmaları istendiği fakat bu uyarıya taş atarak karşılık verdikleri kaydedilen raporda, iki grubun Edebiyat Fakültesi önünde karşılaştıkları aktarıldı.

Güvenlik kamera görüntülerine de dayanılarak, karşı karşıya gelen grupların birbirlerine taş atmaları, kalabalık olanın diğer grubu kovalaması ve bazı öğrencilerin sopalarla darp edilmesi, Çakıroğlu'nun bıçaklanması ve arkadaşlarının yardımına gitmesine ilişkin bilgiler içeren raporda, "Bıçakla yaralama hususu kafe güvenlik personelinin bildirmesiyle öğrenilmiş ve hemen ambulans talep edilmiş, ambulansın olay yerine kısa sürede intikal ederek yaralıyı 30 dakikada acil servise ulaştırıldığı öğrenilmiştir" ifadesine yer verildi.

İlk duruşma perşembe günü

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu öldürdükleri iddiasıyla 1'i tutuklu 28 sanık hakkında açılan davanın görülmesine ise perşembe günü 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Duruşma günü adliye içinde ve dışında, herhangi bir olayın yaşanmaması için sıkı güvenlik önlemleri alınacak. İki tarafın birbiriyle karşılaşmaması için ayrı kapılardan adliyeye alınırken içeride, dışarıda ve duruşma salonunda çok sayıda sivil ile resmi polis görev yapacak.

Olay ve iddianame

Ege Üniversitesinde, öğrenciler arasında 20 Şubat Cuma günü çıkan kavgada 8 kişi yaralanmış, yaralılardan Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmişti. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, hazırladığı iddianame sanık Nurullah S. hakkında "Kasten adam öldürmek", "Örgüt adına suç işlemek", "Örgüt üyeliği" ve "Yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 27 sanık hakkında ise "Suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek" ve "Yaralama" suçlarından 5-48 yıl arasında hapis cezası talep etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ege Üniversitesinde Öldürülen Genç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement