Ege Üniversitesindeki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Ege Üniversitesindeki Gerginlik

Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Sivas, Yozgat, Erzincan, Elazığ, Kırşehir ve Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

22.02.2015 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Sivas, Yozgat, Erzincan, Elazığ, Kırşehir ve Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sivas'ta, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine sloganlar atarak tepki gösterdi. Türk bayrağı açarak, Atatürk Caddesi'nden Kale Camisi'ne kadar yürüyen grup üyeleri, ikindi vakti gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup, daha sonra Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önüne geldi. Burada basın açıklaması metnini okuyan Ülkü Ocakları İl Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, Çakıroğlu'na yapılan saldırıyı gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

"Şehidim hakkını helal et bizlere" sloganları atan grup, daha İstiklal Marşı ve ülkücü yemini okuduktan sonra dağıldı.

Yozgat

Yozgat'ta, Ülkü Ocaklarının çağrısıyla Çabanoğlu Camisinde bir araya gelen vatandaşlar, ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından Çakıroğlu için dua edildi.

Grup, daha sonra, Bankalar Caddesinde tekbir getirip "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada ülkücü yemini eden grup, daha sonra dağıldı.

Erzincan

Erzincan'da, Camii Kebir Camisi'nde ikindi vakti kılınan gıyabi cenaze namazına, MHP İl Başkanı Bekir Aksun, Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu ve vatandaşlar katıldı.

Gıyabi cenaze namazının ardından grup, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önüne geçti.

Gruptakiler, burada tekbir getirip slogan attıktan sonra dağıldı.

Elazığ

Elazığ'da, Ülkü Ocakları İl Başkanlığının öncülüğünde bir araya gelen grup, İzzetpaşa Camisi'nde ikindi vakti gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından İzzetpaşa Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik grup, ellerinde pankartlarla sloganlar atarak Gazi Caddesi üzerinden Elazığ Öğretmenevi önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Murat Taşkın, Çakıroğlu'nun öldürülmesini nefretle kınadıklarını belirtti.

Kırşehir

Kırşehir'de, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anmak amacıyla Terme Caddesi'ndeki MHP İl Başkanlığı önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri ve partililerin yer aldığı yaklaşık 600 kişilik grup, slogan atarak Cacabey Meydanı'na yürüdü.

Burada tekbir getiren ve ülkücü yeminini okuyan grup, Cacabey Camisi'ndeki mevlidin ardından Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, Lise Caddesi'ndeki HDP İl Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri ile Ülkü Ocakları yetkilileri ve partililerin engellemeye çalışmasına rağmen yürüyüşü sürdüren grup, HDP İl Başkanlığı önünde İstiklal Marşı okudu.

Gruptaki kişilerden bazıları, partinin bulunduğu kata taş, madeni para ve çakmak attı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, grubun binaya girmesini engellemek için önlem aldı.

Daha sonra sakinleştirilen gruptakiler, Terme Caddesi'ndeki Ülkü Ocakları İl Başkanlığına doğru slogan atarak yürüdü.

Burada tekrar ülkücü yeminini okuyan grup, MHP İl Başkanı Arif Ekici ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Kadir Güzel'in isteği üzerine dağıldı.

Malatya

Ülkü Ocakları Malatya Şubesinin organizesinde Kışla Caddesindeki şube binasında bir araya gelen grup, Yeni Cami'ye kadar tekbir getirip slogan atarak yürüdü.

Türk bayrağı açan ve yakalarında Çakıroğlu'nun fotoğrafını taşıyan grup üyeleri, ikindi namazının ardından Yeni Cami önünde gıyabi cenaze namazı kıldı. Ülkü Ocakları Malatya Şubesinin önüne kadar yürüyen grup, daha sonra dağıldı.

Polis ekipleri, gıyabi cenaze namazı sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ege Üniversitesindeki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement