Ege Üniversitesindeki Gerginlik - Son Dakika
Yerel

Ege Üniversitesindeki Gerginlik

AKSARAY/ Aksaray ve Konya'nın ilçelerinde, Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı, yürüyüş gerçekleştirildi.

22.02.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKSARAY/ Aksaray ve Konya'nın ilçelerinde, Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı, yürüyüş gerçekleştirildi.

Aksaray Ülkü Ocaklarının çağrısıyla Ulu Cami'nde bir araya gelen grup, ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından Çakıroğlu için dua edildi.

Grup, daha sonra, Bankalar Caddesinde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atarak Valilik Meydanına kadar yürüdü.

MHP Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, burada yaptığı konuşmada, milliyetçi hareketin çok büyük acı yaşadığını belirterek, ülkücü hareketin vatanından, sabrından ve asaletinden taviz vermeyeceğini belirtti.

Burada, bir süre "Şehidim hakkını helal et bizlere" sloganları atan grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Akşehir

Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Konya'nın Akşehir ilçesinde de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Akşehir Hasan Paşa İmaret Camisi'nde Çakıroğlu ve tüm şehitler için mevlit okutuldu. Camide ikindi namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılan bir grup, Akşehir Garnizon Komutanlığı Şehitliği'ne kadar sloganlar atarak yürüdü.

Yapılan duanın ardından bir konuşma yapan MHP Akşehir İlçe Başkanı Osman Fedai, "Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası şehidimizin cenazesini Akşehir'e getirmek için çok uğraştığını ancak İzmir'de bayraklaşan, orada yıldızlaşan, orada liderleşen şehidimizin arkadaşları tarafından bırakılmadığını söyledi. Arkadaşlarının ısrarı üzerine şehidimiz İzmir'e defnedildi" dedi.

Beyşehir

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Beyşehir Ülkü Ocaklarının çağrısı ile Çarşı Camisi'nde toplanan grup, gıyabi cenaze namazının ardından Türk Bayrağı açarak Anıt Meydanı'na kadar yürüdü. Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz'un konuşmasının ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

Bozkır

Bozkır Ülkü Ocakları Başkanlığının çağrısı ile toplanan grup, Merkez Cami'sinde gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup, "Kahramanlar can verir vatanı yaşatmak için" yazılı pankart eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ege Üniversitesindeki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement