Ege Üniversitesindeki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Ege Üniversitesindeki Gerginlik

Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Sivas ve Malatya'da yürüyüş düzenlendi.

23.02.2015 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Sivas ve Malatya'da yürüyüş düzenlendi.

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesindeki merkezi kafeterya önünde toplanan çok sayıda öğrenci, sloganlar atarak fakülteleri gezdi.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan öğrenciler, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra ülkücü yemini etti.

Grup, daha sonra dağıldı.

Malatya

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, tekbir getirip sloganlar atarak kampüsteki pembe yolda bir süre yürüdü. Kampüs içindeki Cumhuriyet Meydanı'na gelen öğrenciler, burada hilal şeklini alarak ülkücü yemini etti.

Karşıt görüşlü öğrencilerin de kampüste toplandığı bilgisini alan polis ekipleri, yürüyüş esnasında ve sonrasında geniş güvenlik önlemi aldı.

Yürüyüşün ardından kampüsteki bir kafeteryaya geçen gruptakilerin bekleyişi sürüyor.

Niğde

Niğde Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı.

İddiaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi kantininde karşıt görüşlü iki öğrenci, birbirlerine "neden baktın?" diyerek sataştı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgaya bu öğrencilerin arkadaşları da karıştı.

Kafasına cisim isabet eden M.D. ile alnından yaralanan R.E, Niğde Devlet Hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Polis ekipleri, kavga nedeniyle üniversite kampüsünde güvenlik önlemlerini artırdı.

Bu arada, kavganın ardından bir grup öğrenci, slogan atarak kampüste yürüdü.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, öğrencilerle kantinde sohbet ederek, herhangi bir taşkınlığa sebebiyet vermemelerini istedi.

Tokat

Ülkü Ocakları Niksar Şubesince, mevlit okutuldu.

Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi'nde okutulan mevlide, Ülkü Ocakları Şube Başkanı Abdullah Evirgen ve vatandaşlar katıldı.

Evirgen, mevlidin ardından yaptığı açıklamada, Çakıroğlu'nun ailesine ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Kayseri

Türk Hukuk Enstitisü Kayseri Şubesi'ne üye bir grup avukat, Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda grup adına basın açıklaması yapan avukat İsmail Tanrıverdi, "Üniversiteli şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Bir hukuk kurumu ve derneği olarak bu olayın takipçisi olacağımızı açıkça ilan ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ege Üniversitesindeki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement