Ege Üniversitesinin Kuruluş Yıl Dönümü İçin Pedal Çeviriyorlar - Son Dakika
Güncel

Ege Üniversitesinin Kuruluş Yıl Dönümü İçin Pedal Çeviriyorlar

Ege Üniversitesinin 60. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 6 bin kilometre pedal çevirecek öğrenciler, Zonguldak'a ulaştı.

13.09.2014 00:00  Güncelleme: 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesinin 60. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 6 bin kilometre pedal çevirecek öğrenciler, Zonguldak'a ulaştı.

Ekip adına gazetecilere açıklama yapan Cenk Soner İnal, Sarp Sınır Kapısı- Sinop ile İzmir- Antalya etaplarının tamamlandığını, pedal çevirdikleri Sinop-Edirne Kapıkule Sınır Kapısı etabının ise 13 gün süreceğini söyledi.

25 kişilik ekiple etabı tamamlayacaklarını ifade eden İnal, şöyle konuştu:

"Türkiye turunu 8 etapta tamamlayacağız. Turları eğitimimiz devam ettiği için zamanlara ayırarak yapıyoruz. Yıl içerisinde diğer etapları yaparak Türkiye'nin çevresini dolaşmayı planlıyoruz. Ege Üniversitesi'nin bu yıl 60. yılı ve asıl amacımız üniversitemizin adını duyurmak. Aynı zamanda bisikletin sadece karne hediyesi olmadığını, bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstermek ve halkın dikkatini bu yöne çekebilmek istiyoruz."

İnal, uzun mesafeleri bisikletlerle aşmalarının insanları şaşırttığını dile getirerek, "Aslında bizim de kırmak istediğimiz bakış açısı bu. Asıl gayemiz bisiklet konusunda insanların daha duyarlı olmalarını sağlamak'' diye konuştu.

Turun, Antalya- Antakya, ardından Antakya- Mardin, Mardin- Van, Van-Sarp, Edirne Kapıkule-İzmir etaplarında 37 il, 6 bin kilometre bisikletle geçilerek tamamlanması planlanıyor.

Ege Üniversitesinin Kuruluş Yıl Dönümü İçin Pedal Çeviriyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ege Üniversitesinin Kuruluş Yıl Dönümü İçin Pedal Çeviriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.


Advertisement