Egeli Balıkçılarda "Vira Bismillah" Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Egeli Balıkçılarda "Vira Bismillah" Heyecanı

Egeli Balıkçılarda "Vira Bismillah" Heyecanı

Av yasağının sona ereceği 1 Eylül için gün sayan Egeli balıkçılar, tüm hazırlıklarını tamamlayarak "vira bismillah" diyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

26.08.2016 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EŞBER AYAYDIN - Av yasağının sona ereceği 1 Eylül için gün sayan Egeli balıkçılar, tüm hazırlıklarını tamamlayarak "vira bismillah" diyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

1 Eylül'de başlayacak avlanma sezonuna sayılı günler kala, Güzelbahçe Balıkçı Barınağındaki balıkçılar, onardıkları teknelerinin ve ağlarının son kontrollerini yapıyor.

Av sezonuyla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Odası (İTO) Balıkçılık ve Av Malzemeleri Grubu Meslek Komitesi Üyesi Şahin Çakan, balıkçıların denize olan özlemlerinin 1 Eylül'de sona ereceğini, tüm denizlerde bereketli bir sezon geçirmeyi beklediklerini belirtti.

Ege Denizi'nde Marmara ve Akdeniz'e göre daha bereketli bir sezon beklediklerine dikkati çeken Çakan, balık çokluğuyla fiyatların da gerileyeceğini ifade etti.

Çakan, "Ege Denizi'nde bin 560 adet çeşitli ebatlarda balıkçı teknesi var. Bunlar 1 Eylül'de denize açılacak. Bu sene denizlerde göstergeler çok iyi. Halkımız palamut, çinekop ve lüfere doyacak inşallah." diye konuştu.

Demir almak için gün bekliyorlar

Sezonun açılmasını teknesini bağladığı Güzelbahçe Balıkçı Barınağı'nda bekleyen kaptan Fatih Kopuz, birkaç ufak ayrıntı dışında hazırlıklarını tamamladıklarını, "vira bismillah" demek için gün saydıklarını belirtti.

Hazırlık sürecinin daha zorlu olduğunu aktaran Kopuz, "1 Eylül öncesi bizim için daha zorlu geçiyor. Teknenin karaya çekilmesi, takımın hazırlığı, makinelerin hazırlığı, boyası daha zorlu bir süreç oluyor. Allah'a şükür bütün hazırlıklarımızın hepsini bitirdik demir almak için sabırsızlıkla bekliyoruz. Gözlemler bu senenin daha iyi geçeceğini gösteriyor inşallah hayırlısıyla güzel geçer." dedi.

Yaklaşık 50 yıldır balıkçılıkla uğraşan İbrahim Önver, ağlarını onardıklarını gereken hazırlıkları yaptıklarını belirtti.

Önver, "Gırgır tekneleri balığa çıkmadıkları için fiyatlar yüksek. Gırgırlar başlayınca halkımız balığı ucuz, taze, devamlı yiyebilecek duruma gelecek." şeklinde konuştu.

45 yıldır balıkçılık yapan Mehmet Çavuş ise av sezonu öncesi son hazırlıkları yaptıklarını tezgahlara yeni sezon balıkların gelmesiyle fiyatların düşeceğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Egeli Balıkçılarda 'Vira Bismillah' Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement