Eğilmez Vekillik Yolunda Başkanlıktan Vazgeçti - Son Dakika
Güncel

Eğilmez Vekillik Yolunda Başkanlıktan Vazgeçti

Eğilmez Vekillik Yolunda Başkanlıktan Vazgeçti

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, 4 Ocak'ta yapılacak olan AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi'nde yeniden başkan adayı olmayacağını söyledi.

15.12.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı görevini yürüten Yusuf Eğilmez 4 Ocak 2015'te yapılacak olan il kongresinde il başkanlığı için yeniden aday olmayacağını ifade etti.

Eğilmez, 2015'te yapılacak milletvekili seçiminde adaya olup olmayacağına ilişkin olarak bu konuya daha sonra gerekli görüşmeler neticesinde karar vereceğini söyledi.

İl başkanlığı görevini gönül rahatlığı içerisinde devredeceğini kaydeden Eğilmez, her zaman partisinin emrinde olduğunu ve partiye hizmet etmeye devam edeceğini dile getirdi.

Eyyübiye ve Haliliye ilçesinde belirlenen ilçe başkan adaylarına değinen Eğilmez, "Bildiğiniz üzere Salı günü genel merkezimizde genel başkan yardımcımız sayın Süleyman Soylu, bölge koordinatörümüz sayın Murat Yıldırım ve il koordinatörümüz sayın Ahmet İnal'la iki ilçemizin mülakatını gerçekleştirdik. Bu mülakatlar neticesinde Eyyübiye ilçemizde İsmail Demirbaş kardeşimiz, Haliliye ilçemizde de Mehmet Canpolat kardeşimiz ilçe başkan adayımız oldu. İnşallah 19 Aralık Cuma günü bu her iki ilçemizin kongrelerini gerçekleştireceğiz. Eyyübiye ilçe kongremiz saat 10.00'da GAPTEM'de, Haliliye ilçemizin kongresi de Cuma günü yine saat 14.00'te Urfa City AVM'de belediye nikah salonunda yapılacaktır. Her iki arkadaşımız için de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yine yarın (bugün) saat 11.00'de Milli Eğitim Konferans Salonunda Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar'ın konferansı var. İl başkanlığımızın düzenlemiş olduğu Erkan Sözen hocamızın öncülük ettiği 'Dava Şuuru ve Gençlik' konulu bir konferans düzenlenecek. Bu konferansa da tüm hemşerilerimizi bekliyoruz" diye konuştu.

'GELEN HER ARKADAŞ DAVAMIZA HİZMET EDECEKTİR'

Dört yıllık il başkanlığı döneminde her zaman partiye ve davalarına hizmet etmek için çaba sarf ettiğini vurgulayan Eğilmez, göreve gelecek olan yeni il başkanına da başarılar diledi. Makamların gelip geçici olduğunu belirten Eğilmez, "Yaklaşık dört yıldır AK Parti İl Başkanı olarak görev yapmaktayım ve bu süreçte bir genel seçim, bir yerel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi, iki il kongresi yaşadık. Bunun yanında inşallah Ocak ayında başbakanımız gelirse 10 kez başbakanımızı ilimizde misafir ettik. Bu dört yıl boyunca Şanlıurfa'mıza hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Bu görev bizim için onurlu bir görevdi. Şerefli bir görevdi. Bu görevde birçok arkadaşımızla çalıştık. Bürokrat, siyasetçi birçok arkadaşımızla çalıştık. Ve çok şükür bu güne kadar hep olumlu hep güzel şeyler yaşadık. Tabi bu makamlar ilanihaye durulacak makamlar değil. Muhakkak bu makamı, tabiri caizse bu nöbeti başka arkadaşlara, yol arkadaşlarımıza devretmenin zamanı geliyor, vakti geliyor ve bu olmalıdır. Yine bununla ilgili olarak Salı günü genel merkezimizle yaptığımız istişareler neticesinde genel başkan yardımcımızla ve bölge il koordinatörümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde 4 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan il kongremizde aday olmayacağım il başkanlığına. Tabi bu görevimizin bittiği anlamına gelmez. Biz her zaman yine görevde olacağız. Her zaman arkadaşlarımızın, partimizin emrinde olacağız. Bundan sonra da davamızın, hareketimizin ilimizde başarılı olması için elimizden ne geliyorsa fazlasıyla yapmaya çalışacağız. Ben şimdiden il başkanı olacak olan arkadaşımızı, kardeşimizi kutluyorum. İnanıyorum ki, bugüne kadar benimle birlikte yedi il başkanımız var, gerçekten benden öncede il başkanlığı yapan altı arkadaşımız da ilimizde davamıza sahip çıkan, davamızı önceleyen, her zaman partimizi, davamızı her şeyin önüne koyan arkadaşlarımızdı. Hepsi büyük hizmetler yaptı. İnanıyorum ki, bizden sonra gelecek olan arkadaşımız da en az bizler kadar partimize, davamıza hizmet edecektir. Bu konuda benim gönlüm rahattır, müsterihim" dedi.

VEDALAŞMA HAVASINDA KONUŞMA

İl başkanlığı görevini yürütürken çalıştığı ekip arkadaşlarına teşekkür eden Eğilmez, şunları kaydetti: "Ben bu vesileyle, başta başbakanımız, liderimiz, şimdiki cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yine başbakanımız Ahmet Davutoğlu, genel başkan yardımcılarım özellikle Ekrem Erdem, Süleyman Soylu, yine milletvekillerimiz başta sayın bakanımız Faruk Çelik olmak üzere bugüne kadar birlikte çalıştığımız bütün ilçe başkanlarımız, yine bugüne kadar yol yürüdüğümüz belediye başkanlarımız, yine başta Erkan Sözen ağabeyim olmak üzere birlikte yol yürüdüğümüz bütün yönetim kurulu üyelerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve bütün AK Parti'lilere bu görevi daha kolay yapmama vesile oldukları için, daha huzurlu bir şekilde yapmama vesile oldukları için çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum. İnşallah bu kararımız bütün Urfalılar için hayırlı ve uğurlu olur diyorum."

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eğilmez, 2015'te yapılacak olan milletvekili seçimlerinde aday olup olmayacağına ilişkin bir soruya "O konu zamanı geldiğinde görüşülecek bir konu" cevabını verdi. İl başkanlığı için herhangi bir ismin olup olmadığıyla ilgili bir soruya ise Eğilmez, "O konuda herhangi bir netlik yok. Onunla ilgili genel merkezimiz bugünden itibaren çalışmalarını yapacak. İnanıyoruz ki, en iyi arkadaşımız üzerinde karar kılınacaktır" yanıtını verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eğilmez Vekillik Yolunda Başkanlıktan Vazgeçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement