Eğitici Animasyon "Ege ile Gaga" Ekrana Geliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Eğitici Animasyon "Ege ile Gaga" Ekrana Geliyor

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Teknopark'ta faaliyet gösteren bir çizgi film stüdyosu tarafından hazırlanan ve Japonya'da gerçekleştirilen Japan Prize Animasyon Festivali'nde eğitici çizgi film dalında finale kalan "Ege ile Gaga" adlı animasyon dizisiyle çocukların yaratıcılığının geliştirilmesi hedefleniyor.

26.09.2016 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DENİZ AÇIK - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Teknopark'ta faaliyet gösteren bir çizgi film stüdyosu tarafından hazırlanan ve Japonya'da gerçekleştirilen Japan Prize Animasyon Festivali'nde eğitici çizgi film dalında finale kalan "Ege ile Gaga" adlı animasyon dizisiyle çocukların yaratıcılığının geliştirilmesi hedefleniyor.

Yeni yayın döneminde "TRT Çocuk" kanalından gösterime başlayacak "Ege ile Gaga"nın yapımcısı ve Resimli Filim Animasyon Stüdyosu Kurucusu Mustafa Gül, AA muhabirine, stüdyonun AÜ yerleşkesi içinde 2010 yılında kurulduğunu ve Eskişehir'de çeşitli animasyonlar ürettiklerini kaydetti.

Bugüne kadar çeşitli projelere imza attıklarını ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Ege ile Gaga şu ana kadar 5. projemiz. Okul öncesi çocuklar için 7 dakikalık bir animasyon serisi olarak hazırladık. Eğitici bir animasyon dizisi olacak. 50 yıllık uluslararası özelliğe sahip Japon Prize Animasyonlar Festivali'nde finale kalan bir çizgi film. Uluslararası standartlarda kaliteli bir animasyon dizisini çocuklarımız için göstereceğiz. Yurt dışına ihraç edebileceğimiz bir proje oldu. Ege ile Gaga, bu ay yeni yayın dönemiyle çocuklar tarafından izlenebilecek. Şu anda 26 bölümü tamamlandı. En az 52 bölüm yapacağız."

"Çocuğun merkezde olduğu çizgi film"

Gül, "Ege ile Gaga"nın tamamen yerli ve çoğu AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü mezunu ekip tarafından hazırlandığını vurguladı.

Çizgi filmin içeriğinden de bahseden Gül, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ege adında bir çocuk konuşan bir karga ile bahçelerinde olan biten şeyleri keşfediyorlar. Karşılaştıkları problemleri çözmek için akıl yürütüyorlar. Problemi çözdükten sonra günlüklerine not tutuyorlar. Çocuklarımız bu çizgi filmle yaratıcılığını kullanmayı öğretecek. Türkiye'de şimdiye kadar yapılan animasyonlar, aile merkezli, büyüklerin yol gösterdiği işlerdi. Bu çizgi film çocuğun merkezde olduğu bir proje."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Eğitici Animasyon 'Ege ile Gaga' Ekrana Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement