Eğitim Bilişim Ağı Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bilişim Ağı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bilişim Ağı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe konulan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) tanıtım toplantısı Şanlıurfa’da yapıldı.

06.01.2016 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe konulan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) tanıtım toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci başkanlığında yapılırken, birim amirleri, Merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerin okul İdarecileri ve okul aile birliklerinin başkanları katıldı. Gerçekleştirilen tanıtım toplantısının açılış konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "Öncelikle eğitim-öğretim sürecinde bilişim teknolojisi donanımlarını kullanarak etkin materyaller kullanmamız amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğümüz tarafından tasarlanan bu eğitim teknolojisinin kurulmasında emeği geçen tüm Bakanlık yetkililerimize teşekkür etmek istiyorum. EBA, Eğitimde FATİH projesinin en önemli bileşenidir. 2012 yılında hayata geçirilen proje ile temelleri atılan EBA portalında şu an itibari ile 8 milyon 507 bin 837 kullanıcı kayıtlı olup, 10 bin 226 video, 57 bin 435 görsel, 4 bin 952 doküman, 4 bin 745 ses dosyası, bin 998 e-kitap bulunuyor. Portal, dünyada eğitim alanında ki en geniş arşive sahiptir. Öğretmen ve öğrencilerimize eğitimde fırsat eşitliği 7/24 esasına göre hayata geçirilen portal eğitim alanındaki bir çok içerikle her gün giderek zenginleşmektedir. Siz değerli idarecilerimizden bu kadar çok zengin içeriği bulunan bu portalımızı öğretmen ve öğrencilerimizle tanıştırmak, en etkin kullanımın sağlanmasına yardımcı olmanızı istiyoruz"' dedi.

Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü Orhan BOZBEY, EBA portalının kullanımı ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Toplantı katılımcıların soruları sonrası dilek ve temennilerle sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Bilişim Ağı Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement