Eğitim-bir Sen'de Yeni Dönem - Son Dakika
Güncel

Eğitim-bir Sen'de Yeni Dönem

Eğitim-bir Sen\'de Yeni Dönem

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir Sen) 5. Olağan Genel Kurulu’nda genel başkanlığa Ali Yalçın seçildi.

22.02.2015 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir Sen) 5. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa Ali Yalçın seçildi.

Eğitim-Bir Sen 5. Olağan Genel Kurulu'nda bugün seçim heyecanı yaşandı. Genel başkanlık için yarışan iki adaydan Ali Yalçın, rakibi Ahmet Özer'i geride bırakarak Eğitim-Bir Sen'in yeni genel başkanı oldu. Yapılan seçimde toplam 312 delegeden 306'sı oy kullandı. Yalçın, 236 oy alarak yeni genel başkan oldu. Seçim sonrası Yalçın, yarıştığı Özer'i ve tüm şube başkanlarını sahneye davet etti. Bu sırada salonda alkış tufanı koptu.

Ali Yalçın yaptığı konuşmada, "Birbirimizin asla rakibi olmadık. Bu yarışta çıkan sonuca göre bize sorumluluğu tevdi ettiniz. Bu sorumluluğun altından kalkmak, bunun hakkını vermek, sendikamızı vakti kuşanarak zirveden yeni ufuklara taşımak için bundan sonra hizmetinizde, emrinizde olacağız. Yeni dönemi birlikte omuzlayacak, yeni ufuklara birlikte uzanacağız. Sendikamız geldiği noktadan daha ileriye gidebilecek, daha büyük işler yapabilecek, insanlık aliyesi için daha faydalı çalışmalara imza atabilecek güçtedir. Bunu birlikte başaracak, kol kola yürüyerek olgunlaştıracağız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederek, her günümüzün bugün olmasını diliyorum" dedi.

Özer ise, seçimin demokrasi şöleni halinde geçtiğini vurgulayarak, "Ali Yalçın başkanlığında oluşturulan yönetime ben başarılar diliyorum. Allah muvaffak eylesin. Elbette ki işleri kolay değil, zor bir dönemde görev almış durumdalar. Ben bu zor görevde kendilerine başarılar diliyorum. 67 ile gitmişiz, bize evlerini yuvalarını açtılar ben onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Oy veren vermeyen tüm delegasyona teşekkür ediyorum. Çünkü bu bir Eğitim-Bir Sen davasıdır. Bu davaya gönül veren tüm dava erlerini saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum" diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya ise, kardeşliğin ve dostluğun baki olduğunu ifade ederek, "5. Olağan Genel Kurulu'muz ne güzel kardeşliğe ne güzel dostluğa sahne oldu. 81 ilden kalkıp geldiniz bu şölene ortak oldunuz. Ben kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün ayrı gayrımız yoktu, sadece demokratik bir yarış vardı. O yarışımız bugün itibariyle bitmiştir. Eğitim-Bir Sen'imizdeki kardeşlik, irilik, dirilik devam edecektir. Buradan aldığımız sinerjiyle de Ali Yalçın başkanımıza ve yeni yönetim kuruluna siz bu sorumluluğu yüklediniz. Kardeşlerimiz de bu kardeşlik ikliminin sinerjisiyle bu görevi yürütecekler" dedi.

Kongrenin sloganı olan "Vakti kuşananlar yola çıktı" sloganını kendisinin verdiğini kaydeden Eğitim-Bir Sen eski Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin ise, "Bugün bu bir veda değil, yeni bir başlangıç bizim için. Rabbim hiç kimseyi dost yetimi bırakmasın. Hepinize hakkımı helal ediyorum, sizler de haklarınızı helal edin. Demokrasi şölenimiz burada bitti" şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir Sen eski Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, "Şimdi bu zamana kadar Ahmet Gündoğdu başkanlığında bu teşkilat buralara kadar geldi. İnşallah bu yönetimle de biz daha öteleri fethetmesini istiyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun" dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Bu seçimimizin Memur-Sen'imize ve Eğitim-Bir Sen'imize hayırlı olmasını niyaz ediyorum" diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, "Sabır taşlarıyla azimle ulaştığımız zirvelerden yeni ufuklara yeni kadromuzla daha güzeli hep beraber başaracağız. Hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Daha sonra yeni Başkan Ali Yalçın ve ekibi birlikte poz verdiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim-bir Sen'de Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement