Eğitim Bir Sen'den Başörtüsü Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir Sen'den Başörtüsü Açıklaması

Eğitim Bir Sen\'den Başörtüsü Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, kadın polislere yönelik başörtüsü yasağının kaldırılarak, ayrımcılığa son verilmesinin normalleşme adına önemli olduğunu ifade ederek, “Bu yasağın kaldırılmasına karşı çıkmak büyük bir utançtır.

31.08.2016 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, kadın polislere yönelik başörtüsü yasağının kaldırılarak, ayrımcılığa son verilmesinin normalleşme adına önemli olduğunu ifade ederek, "Bu yasağın kaldırılmasına karşı çıkmak büyük bir utançtır. Halkının yüzde 99'unun Müslüman olduğu bir ülkede başörtüsü yasağını savunmak sadece utanç değil, çağ dışılıktır. Temel hakları ve özgürlükleri kısıtlayan, yasaklayan bütün uygulamalara son verilmelidir" dedi.

FETÖ ile mücadelenin, bu kanlı örgüt elemanlarının kamudan temizlenmesinin devlette zafiyet oluşturmayacağını dile getiren Öner, aksine, bu urun atılmasıyla bünyenin rahatlayacağını kaydederek, "Bu milletin onurlu yürüyüşünü durduracağını, geleceğini karartabileceğini düşünen FETÖ ve işbirlikçilerinin kanlı darbe girişimi, tarihi şanlı destanlarla dolu milletin kahramanlığıyla terör örgütünün tahliye ve tasfiye sürecine dönüştü. Vatanını, milletini ve iradesini koruyan dik duruş karşısında hainler diz çöktü" şeklinde konuştu.

15 Temmuz'da darbecilerin tek amacının yönetime el koyup cuntayı tesis etmek olmadığını belirten Öner, " Türkiye'nin iradesini ve egemenliğini emperyalist efendilerine teslim etmekti, asıl amaçları. Onlar, Orta Doğu'da ve dünyada 'söz sahibi' değil, sömürgeci Batı'nın 'emir kulu' bir Türkiye'nin peşindeydiler. Teröristler bu emperyalist plana göre kodlanmıştı" ifadelerini kullandı.

" Terör koalisyonunu dize getireceğiz"

Birlik ve beraberlik içerisinde, sağduyulu davranarak, basiret ve dirayetle terör koalisyonunu dize getireceklerini vurgulayan Mesut Öner, şöyle devam etti: "Terör koalisyonu; PYD/ PKK, DAİŞ ve FETÖ'dür. Bunun üst aklı emperyalizmdir. Kardeşliğimize sahip çıkarak terör koalisyonunu dize getireceğiz. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından kaos ve terör stratejilerini devreye sokan terör koalisyonunun hain planlarını bozacağız."

"Eğitim-Bir-Sen olarak antidemokratik dayatmalara 'hayır' diyoruz"

Kadın polislerin başörtüsü takmasının önündeki engellerin kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öner, "Kadın polislere başörtüsü yasağının kaldırılarak, ayrımcılığa son verilmesi, normalleşme adına önemlidir. Buna karşı çıkmak ise büyük bir utançtır. Halkının yüzde 99'unun Müslüman olduğu bir ülkede başörtüsü yasağını savunmak sadece utanç değil, çağ dışılıktır. Temel hakları ve özgürlükleri kısıtlayan, yasaklayan bütün uygulamalara son verilmelidir. Kadınlara, tüm çalışanlara dayatılan ayrımcı uygulamaların karşısındayız. Eğitim-Bir-Sen olarak antidemokratik dayatmalara 'hayır', doğuştan gelen haklarımıza 'evet' diyoruz. Hukuk önünde eşitlik ilkesi çerçevesinde, kamuda çalışma her vatandaşın temel haklarından biridir. Bu hakkı engellemek kimsenin hakkı değildir, olamaz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir Sen'den Başörtüsü Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement