Eğitim Bir-Sen'den 'İstiklal Marşı' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir-Sen'den 'İstiklal Marşı' Açıklaması

Eğitim Bir-Sen\'den \'İstiklal Marşı\' Açıklaması

Eğitim Bir-Sen Gölbaşı İlçe Temsilciliği, 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı’nın 93. yıldönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

12.03.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir-Sen Gölbaşı İlçe Temsilciliği, 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı'nın 93. yıldönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Eğitim Bir-Sen Gölbaşı İlçe Temsilcisi Ahmet Cücük tarafından yapılan açıklamada Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı kalemiyle değil, yüreğiyle yazdığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Sipariş olarak yazdırılması düşünülen İstiklal Marşı'nın yazılışının özü sözü bir olan Mehmet Akif Ersoy'a nasip olması manidardır. Mehmet Akif, marşın yazılmasından tahakkuk eden ücreti almayarak milletimizin mutabakatına mazhar olan İstiklal Marşı'nın gölgelenmesine de mani olmuştur. Doğduğumdan beridir aşığım istiklale diyen Mehmet Akif Ersoy, 'İstiklal Marşı' adını verdiği şiirini İstiklal Harbini yapan kadın, çocuk, genç, yaşlı tüm milletimizden oluşan 'Kahraman Ordumuza' ithaf etmiştir. İstiklal, tarih boyunca meftunu olduğumuz ve uğruna pek çok acılara katlandığımız, hiçbir zaman ödün vermediğimiz değerimizdir. İstiklal, 'Hakk'a tapan' milletimizin hakkıdır. İstiklal Marşı'nın mana derinliğinde barınan duygular milletimizin öz benliğinden damıtılmıştır. Bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden kodlardır. Milletimize istiklal azmini veren gazilik ve şehitlik gibi manevi mertebelerdir. Manevi duygulardan arındırılmış bir mücadelenin sürdürülmesi imkansızdır. İstiklal mücadelesinde değerlerinin ayaklar altına alınmamasının mücadelesini veren milletimizin coşkunluğunu anlatan İstiklal Marşı, milletimiz var oldukça ortak hisleri veren ve milletimizi tanımlayan bir metin olarak var olacaktır. Milletimizin İslam dininin bayraktarlığını yaptığı bin yıllık devrede kendisine yer bulamayan kimi kişi veya çevrelerin din karşıtı oluşlarının bir yansıması olarak referansını İslam Dini olarak gördükleri İstiklal Marşı'na ve şairi Mehmet Akif Ersoy'a zaman zaman saldırdıkları görülmektedir." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir-Sen'den 'İstiklal Marşı' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement