Eğitim-Bir-Sen'den Sendikalara Tepki - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir-Sen'den Sendikalara Tepki

Eğitim-Bir-Sen\'den Sendikalara Tepki

Batman'da eğitim alanındaki olumsuzluklar, sendikaları birbirine düşürdü.

28.08.2014 16:16  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir Sen Batman Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube Başkanı Mehmet Ergin, eğitimdeki atamalara tepki gösteren ve kendi sendikaları aleyhine açıklama yapan diğer sendikaları eleştirdi.

Ergin, "10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Milli eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin yönetmelik sonrasında Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılını dolduran eğitim yöneticilerinin görevlerinin puanlamaya dayalı olarak yapılacak değerlendirme sonucuna göre yerlerine yenilerinin görevlendirilmesi ile birlikte sona ermektedir.Yönetmelikte ilçe milli eğitim müdürü, şube müdürü, okul aile birliği başkanı, başkan yardımcısı en kıdemli, en genç öğretmen ve öğretmenler kurulu kararıyla seçilen iki öğretmenin verecekleri puanlar yönetmelikle belirlenmiştir" dedi. Ayrıca, "Her sınavın ve her atamanın sevinen tarafı olduğu gibi üzülen tarafı da vardır" diyen Ergin, "Nitekim sendikamız üyesi bazı müdürlerimiz görevlendirilirken, 16 müdür üyemiz de görevlendirilmemiştir. Buna rağmen bazı sendikaların yürüttüğü kara propaganda seviyesizlik örneği oluşturmuştur" ifadelerini kullandı.

"SENDİKAMIZ VE ÜYELERİMİZ HEDEF GÖSTERİLMİŞTİR"

Sendikaların kendi üyelerini hedef haline getirdiğini savunan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Ergin, "Bir sendika temsilcisi basın açıklamasında bu uygulamayı eleştirirken milli eğitimi 'Bonzai Kafası taşıma' ve 'İşid zihniyeti' ifadelerini kullanıp yeni görevlendirilen müdürleri tanımayacağını söyleyebilmiştir. Bir diğer sendikanın temsilcisi ise bazı üyelerimizin adını basın açıklamalarında açıkça ifade ederek ve aleyhlerine slogan attırarak bu üyelerimizi hedef haline getirmiştir. Bu davranış en hafif tabirle terbiye sınırlarını aşmıştır. İnsanların haysiyetine dil uzatmak küstahlığına yeltenen kimseler şekil olarak insan sayılabilir ama insan olmak için sadece şekil yetmez" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen'den Sendikalara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement