Eğitim Bir-Sen: Gençler Umudumuz Ve Geleceğimizdir - Son Dakika
Güncel

Eğitim Bir-Sen: Gençler Umudumuz Ve Geleceğimizdir

Eğitim Bir-Sen: Gençler Umudumuz Ve Geleceğimizdir

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi Coşkun, 19 Mayıs'la ilgili yaptığı açıklamada, gençliğin en önemli yapı taşı olduğunu söyledi.

19.05.2016 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, gençlerin bir ülkenin umudu ve geleceği olduğunu kaydetti. 19 Mayıs'ın bir milat olduğunu vurgulayan Coşkun, "97 yıl önce, vatanı işgal etmek, milleti esaret altına almak isteyen emperyalist güçlere karşı yenilgiyi kabullenmeyen bir ruhun özgürlük mücadelesini başlattığı 19 Mayıs, Mustafa Kemal tarafından geleceğin mimarları gençlere armağan edilmiştir.
Gençler, bir ülkenin en önemli serveti, gücü ve umududur. Bir milletin yücelmesinde en önemli faktör gençliktir. Gençlik, toplumun da en önemli yapı taşıdır. Toplum hayatının büyük bir kısmını teşkil eden gençliğin donanımı, eğitim ve öğretimi, toplumun huzuru için büyük önem arz etmektedir. Evrensel değerlere vakıf, hoşgörülü, çevresine saygılı, milletine ve değerlerine sadık, gelenek ve göreneklerine bağlı, çalışkan bir gençliğe sahip bir ülkenin geleceği aydınlıktır" dedi.

'EĞİTİM İÇİN DAHA FAZLA YATIRIM YAPILMALI'
Gençlerin çağın dinamikleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almaları gerektiğini kaydeden Coşkun, bu konuda daha fazla yatırımın yapılması gerektiğini belirtti. Coşkun, "Özgürlük ve millet olma duygusunun küçük yaşlarda ve gençlik yıllarında edinilecek kazanımlarla muhkemleşeceği gerçeği göz önünde bulundurularak, bu noktada yapılacak yatırımlarda asla tasarrufa gidilmemelidir. Böyle bir yatırımın milletimizin ve insanlığın refahına, mutluluğuna hizmet eden bir yatırım olduğuna inanıyoruz. Dünyayı anlamak, gelişmeleri doğru yorumlayabilmek için, daha çok okuyan, sahip olduğu bilgiyi sürekli güncelleyen, yeteneklerini geliştiren, teknolojik yeniliklere ve değişimlere açık olan, olayları ve gelişmeleri tek tip bakış açısından uzak bir şekilde değerlendirebilen; insan haklarına, farklı düşüncelere, kültürlere saygılı, hoşgörülü; eşitliğin, adaletin, hak ve hukukun, emeğin daimi savunucusu olan gençler, değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü olarak yarınlarımıza ışık tutacak, geleceğimizin garantisi, birlik ve beraberliğimizin çimentosu olacaktır" diye konuştu.

'SİVİL DÜŞÜNEBİLEN BİR NESİL'
Gençlerin özgür ve bilimsel bir dünya görüşüne sahip olmaları gerektiğinin altını çizen Coşkun, aynı zamanda topluma ve medeniyet değerlerine duyarlı bir gençliğin yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Coşkun sözlerini şöyle tamamladı: "Medeniyet değerlerine vakıf, toplumuna yabancı olmayan, dünyadaki gelişmeleri doğru okuyabilen, ülkesinin gelişimine katkıda bulunabilen, sivil düşünebilen bir nesil yetiştirmek, eğitim sisteminin öncelikli hedefleri arasında yer almalıdır. Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen olarak, kökleriyle barışık, medeniyet değerleriyle bezenmiş bir gençliği önemsiyor; gençliğe daha çok değer verilmesi, yatırım yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu vesileyle, şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, iyi bir gençlikle geleceğin bayram olacağını düşünüyoruz." (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eğitim Bir-Sen: Gençler Umudumuz Ve Geleceğimizdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement