Eğitim Bir-sen Genel Başkan Adayı Yalçın, Vizyon Belgesini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Eğitim Bir-sen Genel Başkan Adayı Yalçın, Vizyon Belgesini Açıkladı

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan adayı Ali Yalçın, 5. Olağan Genel Kurul öncesi vizyon belgesini açıkladı.

14.02.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan adayı Ali Yalçın, 5. Olağan Genel Kurul öncesi vizyon belgesini açıkladı.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan adayı Ali Yalçın, "Küreselleşen dünya hızlı bir değişim geçiriyor. Ülkemiz ise tarihi misyonunu kuşanmak, küresel bir aktör olmak için 'yeniden büyük Türkiye' sloganıyla irade ortaya koymaya, gelecek vizyonu çizmeye çalışıyor" dedi.

Eğitim Bir-Sen'in bin yıllık medeniyetimizin havzasından beslenmiş Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından 14 Şubat 1992 tarihinde kurulduğunu hatırlatan Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün duruşu, ufku, misyonu, vizyonuyla Türkiye'nin en saygın ve en büyük sivil toplum kuruluşu olan sendikamız, hak ve özgürlük mücadelesiyle geçen 22 yılını geride bırakmış ve bugün itibariyle 23. yılına girmiş bulunmaktadır. 320 bin sayısını geride bırakmış, Mayıs 2015 mutabakatında 400 bin sayısına ulaşmak hedefiyle yoluna devam eden 'Türkiye'nin en büyük sendikası' olan Eğitim Bir-Sen'imiz ise geleceğine karar vereceği 5. Olağan Genel Kurulumuza hazırlanıyor. 1 milyonu aşkın eğitim çalışanının bulunduğu eğitim öğretim ve bilim hizmet kolunda 320 bin üyesiyle zirvede olan sendikamızı, zirveden yeni ufuklara taşımak için teşkilatımızın teveccühü ile yola çıkmış bulunuyoruz."

"EĞİTİM BİR-SEN GÜVENLİ VE GÜÇLÜ BİR GELECEĞE ULAŞACAK"

Özgürlüğü, adaleti, ahlakı ve erdemi merkeze alarak, hak ve özgürlük mücadelesinde her geçen gün yeni kazanımlarla yol aldıklarını ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Erdemli yürüyüşümüz, 'zirveden yeni ufuklara' hareketimizle güvenli ve güçlü bir geleceğe uzanacaktır. Vizyon belgesini medeniyetimizin başkenti kadim şehir İstanbul'da açıklıyoruz. Yürüyüşümüz sadece seküler anlamda sendikal yürüyüş değildir. Aynı zamanda kadim medeniyetimizin yeniden inşasına katkı sunma, öncülük yapma yürüyüşüdür. Ankara cumhuriyetin, İstanbul medeniyetin başkentidir. Medeniyetimize hizmet etmek için çıktığımız bu yolculuğun yol haritasını, vizyon belgesini İstanbul'da ilan etmemiz bu açıdan anlamlıdır. Yeniden büyük Türkiye'nin inşasında özne olacak, Eğitim Bir-Sen teşkilatımızı zirveden yeni ufuklara taşıyacak kadro, Anadolu'nun karması ve bu şehrin manevi mirasıdır. İstanbul sadece iki denizi değil, gönülleri de birleştirir. Bu manada da bir hoşgörü, bir sevgi, bir merhamet şehridir. İstanbul'un ruhunda bütün bu güzellikleri birleştiren bir birlik ruhu vardır. İstanbul biri temsil eder. İstanbul her ne kadar iki kıtalıysa da, aslında birliğin sembolüdür. İşte zirveden yeni ufuklara hareketi budur."

"ÖNEMLİ OLAN BİREY DEĞİL TAKIMDIR"

Genelde ülkenin ve insanlığın, özelde ise eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmek için göreve talip olduklarını belirten Ali Yalçın, "Her türlü oligarşiye karşı, demokratik sistem içerisinde katılımcılığı esas alarak sendikal kulvarda açtığımız yeni sayfa, sendikacılığın ideolojik kavga alanı olmaktan çıkmasına ve hizmet alanına dönüşmesine de vesile olmuştur. İnsanları ötekileştirmeyen, kucaklayan ve kuşatan misyonun temsilcileri olarak, iyilikleri artırmanın ve kötülükleri engellemenin izdüşümü olarak algıladığımız sendikal mücadelemiz, Mevlana'nın pergel metaforunda olduğu gibi sabit ayağını medeniyet değerlerine basıp, hareketli kısmıyla bütün eğitim çalışanları kucaklamaya devam edecektir. Güçlü bir örgüt, birlik ve beraberliğin en yüksek seviyede tutulduğu yapılardır. Birlik ve beraberlik ise takım ruhunun yakalanmasıyla oluşur. Batılı düşünür Michael Treacy, 'Önemli olan birey değil, takımdır' der. Eğitim Bir-Sen teşkilatının örgüt disiplini ve vizyonu konusundaki hassasiyetinin üzerinde önemle durmak gerekecek. Teşkilat ve teşkilatçılık kavramı beni en çok heyecanlandıran mefhumların başında gelir. Beni nasıl heyecanlandırıyorsa, aynı heyecanı bütün teşkilatımızda görüyorum. Bir teşkilat nasıl çalışmalıdır, işlevi ve hedefi nedir, nasıl olmalıdır, sonuca ulaşmak ve hedefe varmak için hangi yöntemleri nerede, nasıl, kimlerle, ne gibi bir metotla uygulamalıdır? Büyük bir vizyona ve aynı hedefe odaklanılan çalışmalar kim veya kimler tarafından kimin için neye göre yapılmalıdır? Hedef ve vizyon gerçekleşmesinde, insan faktörünü sevk, idare ve bir idealizme kanalize etme, inandırma nosyon ve misyonu ana teşkilatın organ, doku, hücre iletişimi içinde hangi kıstasları kapsamalıdır? Elbette bütün bunlar bir teşkilatın konularını kapsar. Hedefe ve nihai noktaya ulaşmanın gayreti vizyon çalışmasıdır. Net olmayan, adı konmayan ve herkesçe benimsenip özümsenmeyen veya vizyonu belirlenmeyen hiçbir teşkilat başarılı olamaz. Eğitim-Bir-Sen teşkilatının her mensubu, soylu sendikal mücadelemizin bir neferi olduğu kadar aynı zamanda bulunduğu yerin de bir lideridir. Örgütümüz, tavanından tabanına kadar bir bütün ve tek yürek olacaktır" diye konuştu.

"EĞİTİMDE VESAYETİ KIRDIK"

Eğitim Bir-Sen'in vizyonunun net, hedeflerinin ise açık olduğunu kaydeden Yalçın, "Bunun en belirgin göstergesi, bugüne kadar sürdürdüğümüz kararlı tutumumuz ve vesayeti deşifre için yaptığımız çalışmalardadır. Geçmişin tortularını temizleyen, milletimizin ayağına başlanmış prangaları bir bir kıran yürüyüşü ile sendikamız, 28 Şubat'ın kirli aktörlerinin müstağni ve mütekebbir bir edayla 'Bin yıl sürecek' diyerek tehdit savurduğu, baskı ve yıldırmalarla, antidemokratik dayatmalarla örmeye çalıştığı ağın bütün düğümlerini teker teker çözmenin hareket noktası olmuştur. Katsayı, üniversite önlerindeki dram, din eğitimine yaş sınırı, biri bizi gözetliyor kamerası olan milli güvenlik dersi, Andımız, 8 yıllık kesintisiz eğitim gibi bütün dayatmaların ortadan kaldırılmasını sağlayan teşkilatız. 4+4+4 kesintili yeni eğitim sistemine geçişe vesile olan, seçmeli din eğitimi, Kur, an, siyer ve temel dini bilgiler derslerinin programlara girmesini sağlayan, 18. ve 19. Milli Eğitim Şuralarında alınmasına vesile olduğu kararlarla eğitimde vesayet gölgesinin, endoktrinasyonun kalkmasını sağlayan sendikayız. 12 milyon 300 bin imza ile milletin iradesini ortaya koyan, 7 ay sivil itaatsizlik gösterip, 'şapka kanunu var, şapka takmamak suç olmuyor da, 12 Eylül bakiyesi darbe döneminin yönetmeliğini takmamak neden suç oluyor' diyen, kamuda devlet eliyle kadına şiddetin zirve noktası olan 'kamusal alan' yalanına karşı duran, tarihi yasağı, tarih yapan ve tarih yazan sendikayız. Ulusal birlikçilerin, siyasallaşmış yargıçların, e-muhtıraların, Gezicilerin, 17 Aralık küresel operasyoncularının, velhasıl 7 defa darbe girişimine sahne olan geride kalan 12 yıl içerisinde millet iradesine yönelen tehditlerin karşısında dik duran ve dalga kıran sendikayız. 2001'de çıkan 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu sonrası gerçekleşen, 5 yıl sağımızdakilerin, 4 yıl solumuzdakilerin sıfır kazanımla toplu pazarlık masasından dönmesine inat, Toplu Sözleşme hakkını alan ve yetkili olarak katıldığı 2 toplu sözleşmeden 25'e yakın kazanım üreten 'İşte Sendika, İşte Fark' kıyasına anlam katan sendikayız" şeklinde konuştu.

"320 bini aşan sayımızla bir rüyanın, vesayete karşı direnişimiz, temel hak ve özgürlüklerde sağladığımız kazanımlarla bir kavganın, soylu mücadelemizde kadim medeniyetimizi inşa hedefiyle bir sevdanın sendikasıyız" diyen Ali Yalçın, son olarak şunları söyledi:

"Yeni dönemde, soylu mücadelemize yeni bir heyecan katmak, zirveden yeni ufuklara hedefimizi sizlerle birlikte yürümek için yola çıktık. Yeni dönemde yeni üyelerle güç bulmak amacıyla tempomuzu artırmak, içimize, işimize ve dışımıza yolculuğa çıkmak için adayız. Teşkilatımızın çekirdeğini çelikleştirmek, üyelerimizin aidiyetini geliştirmek, eğitimin sorunlarına ilişkin görüş ve düşüncelerimizi, projelerimizi çözümle buluşturmak, kireçle boyanmış beyaz taşların, Misak-ı Milli sınırlarının dışına çıkarak eğitim alanında güç değil hak merkezli yeni bir Uluslararası Sendikal Birlik oluşturmak için adayız."

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan adayı Ali Yalçın, projelerini ise şöyle sıraladı:

"Eğitim Bir-Sen Uzaktan Eğitim Merkezi'nin kurulması, Dijital Arşiv ve Doküman Yönetim Sistemi'nin kurulması, stratejik planın hazırlanması, tüm şubelere hizmet binası ve aracı satın alınması, basın ve iletişim faaliyetlerinin yaygınlaştırılması (web TV, blog kurulması, sosyal medyayı kullanma tarzının geliştirilmesi), teşkilat eğitimi faaliyetlerinin kurumsallaştırılması, Mehmet Akif İnan Araştırma ve Kültür Merkezi'nin kurulması, Erol Battal Kütüphanesi'nin kurulması, Aliya İzzetbegoviç Enstitüsü'nün kurulması, eğitim alanında faaliyet gösteren bölgesel ve uluslararası kuruluşlara üye olunması ile uluslararası hak merkezli Emek Örgütü'nün kurulması, uluslararası ilişkiler alanında daimi sekretarya kurulması, Eğitim Bir-Sen Mehmet Akif İnan Başarı Ödülü'nün verilmesi, Eğitim Bir-Sen misafirhanesinin açılması, Mehmet Akif İnan Sosyal Tesisi'nin kurulması, sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık verilmesi, profesyonel sendika yöneticiliğinin özendirilmesi, üniversite teşkilatları için daimi sekretarya oluşturulması, Eğitim Bir-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (EBSAM) güçlendirilmesi, eğitim izleme raporları hazırlanması, 25. kuruluş yıl dönümünde 2. Vefa Buluşması yapılması, öğrenim düzeylerine göre kitap kataloğu çıkarılması, hukuk-mevzuat forum sayfası kurulması, eğitim alanında faaliyet gösteren kuruluşlarla ortak çalışmalar, STK'larla iş birliği yapılması, müfredat ve ders kitaplarını izleme komisyonlarının oluşturulması, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve hizmet kapasitesinin güçlendirilmesi, mevzuat Ar-Ge birimi kurulması, hukuk hizmetlerinin yerelleştirilmesi, düşünce merkezi oluşturulması, toplu sözleşme sürecinin daha etkin yürütülmesi, kalite yönetim sistemine geçilmesi, kurum izleme komisyonlarının oluşturulması." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim Bir-sen Genel Başkan Adayı Yalçın, Vizyon Belgesini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement