Eğitim-bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Açıklaması - Son Dakika
Politika

Eğitim-bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Açıklaması

Eğitim-bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Açıklaması

Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kırşehir’de katıldığı genişletilmiş il divan kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun öğretmenlerden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

04.04.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kırşehir'de katıldığı genişletilmiş il divan kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun öğretmenlerden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Ali Yalçın, "Öğretmen arkadaşımıza Allah'tan rahmet ailesine ve eğitim çalışanlarına bağ sağlığı diliyorum" dedi. Öğretmenlerin nasıl giyineceğine valinin karar veremeyeceğini belirten Yalçın, "Bize hakkımızı öğretmeye çalışan Vali eski Ankara Valisi Nevzat Tandoğan'a özenmiş, Türkiye'ye 'Kominizm gelecekse onu biz getireceğiz' deme cüretini gösterir gibi bir tavır ve tutum içine girmiştir. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Türkiye uzun yıllardır, eğitim çalışanları olarak başlattığımız kamusal alan yalanının bitirilmesi sürecindeki ortaya koyduğumuz irade iradeyi konuşuyor. Bu konuda sendika olarak Türkiye'de 82 model Kenan Evren yönetmeliğinin anti demokratik hükümler içermesi nedeniyle, bunun ortadan kaldırılmasına ilişkin kararlılığımızı ifade ettik. Kamusal alan yalanına kaynak oluşturan, kadınları kategorize eden, anne ile kızını, gelinle kaynanasını çatışma ortamında iki arkadaşı birbirine düşman haline getiren kamusal alan yalanı ve kamuda çalışmak için başı açık olmayı dayatan uygulamaya ilişkin ortaya koyduğumuz sivil örgütlülük önce sivil itaatsizlik, peşinden 12 milyon 300 bin imza ve 7 ay süren sivil itaatsizlik sonucu Türkiye'de tarihi yasağın ortadan kalkmasına vesile olmuştur. Aynı talep çerçevesinde erkek memurlarla ilgili ironik ve çağ dışı yönetmeliğin ortadan kaldırılması için ortaya koyduğumuz irade devam etmektedir. Biz, bildiğimiz pantolonun kumaşı, kazağımızın yakası, ayakkabımızın topuk boyu, ense tıraşımız ve bıyığımızla ilgilenen bir yönetmelik, bir anti demokratik dayatmayı kabul etmiyoruz. Bunun için uzun süredir sivil itaatsizlik gösteriyor, Hırvatların dünya insanlığına büyük bir lütufmuş gibi sunduğu kravat mecburiyetini yerine getirmeyerek kravat takmıyoruz. Yalova Valisi, eğer bunu bilmiyorsa bir kez daha kendisine hatırlatıyoruz. Vali değil, kaymakamlar da bu konuda sivil itaatsizliğimizle ilgili çeşitli yazılar yazılar yazarak, tuhaf tuhaf yaptırımlar uygulamaya çalışıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu konuda kararlıyız. Öğrencilerin serbest kıyafet hakkının olduğu yerde, öğretmene ne giyeceğine karar veremeyen eğitim ve kamu çalışanına ne giyeceğine karar veremeyen embesil özürlü insan muamelesi yapılmış olması asla kabul edilebilir bir şey değildir.

Onun için bizim kazağımızın yakası, pantolonumuzun kumaşı, saç tıraşımızla ilgilenmeye çalışılan yönetmeliği anti demokratik buluyoruz. Bu konuda kararlıyız. Bu konuda eğitim çalışanlarının iradesine ipotek koymaya çalışan, Kenan Evren'in yönetmeliğini öğretmenleri, eğitim çalışanlarını askerler gibi görme alışkanlığının Türkiye'de artık tarik olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim medeniyetimizin boynumuza taktığımız iki parçalık Hırvat geleneği ile oluşmadığını, onu taktığımızda medeni, takmadığımız da gayri medeni olduğumuz anlayışını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

Hükümetin Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu gözden geçirmesi gerektiğini belirten Yalçın, "Bu konuda Yalova Valisi'nin ortaya koyduğu tavrı, sendikamız uzun zamandır eleştirmektedir. Sendika şubemiz bununla ilgili kendi ile müteattit defalar görüşmüş ve basın açıklaması yapmıştır.Onursal Genel Başkanımız sayın Ahmet Gündoğdu sayın Valimizle görüşmüştür. Ama Valimiz bu ısrarına ve inadına devam etmiştir. Ortaya çıkan hadise hakikaten kabul edilebilir bir hadise değildir. Sayın Vali'yi hükümetin gözden geçirmesini özellikle ifade ediyorum" diye konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eğitim-bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement