Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili: Karma Eğitim Dayatması Kaldırılmalı - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili: Karma Eğitim Dayatması Kaldırılmalı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili Özer, "Karma eğitim dayatmasının kaldırılmasını istiyoruz. Biz bunu asla demokrat anlayışa uygun bulmuyoruz." sözleriyle şaşırttı.

28.11.2014 01:48  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanvekili Ahmet Özer, "Karma eğitim dayatmasının kaldırılmasını istiyoruz. Biz bunu asla demokrat anlayışa uygun bulmuyoruz."

Özer, Eğitim-Bir-Sen Kazan temsilciliğinin düzenlediği yemekte, Mehmet Akif İnan'ın Mescid-i Aksa şiirinden bir dörtlük okuyarak başladığı konuşmasında İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını kınadı ve Mescid-i Aksa'ya yapılan hakaretin aynı zamanda Ankara'ya, Kazan'daki Merkez Camisi'ne yapılan bir hakaret olduğunu, bunun böyle kabul edildiği takdirde Mescid-i Aksa'nın daha iyi anlaşılacağını söyledi.

TALEPLERİNİ SIRALADI

Özer, bugün katıldığı Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda dile getirdiği talepleri ise şöyle sıraladı: "Sınav ücretlerinin üniversite sınavındaki ücretlerle aynı olması, 3600 ek göstergesinin öğretmenlere de verilmesi, vergi matrahının düşürülmesi, ek ders ücretlerinin artırılması, ek ders dağılımındaki eşitsizliklerin giderilmesi, kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapan öğretmenlere ek tazminat ödenmesi, parasız yatılılık ve bursluluktaki sınırın kaldırılması, görevde yükselme sınavının yenilenmesi, 4 C'li eğitim çalışanlarının kadroya geçirilmesi.

"MİLLİ EĞİTİM ŞURASI'NDA ÖNERECEĞİZ: KARMA EĞİTİM KALDIRILSIN"

"Özer 2-6 Aralık tarihlerinde yapılacak Milli Eğitim Şurası'nda sendika olarak karma eğitimin kaldırılması ve din eğitiminin okul öncesinden verilmesi gibi birçok önerilerinin olacağını belirterek, şunları söyledi:

"Karma eğitim dayatmasının kaldırılmasını istiyoruz. Biz bunu asla demokrat anlayışa uygun bulmuyoruz. Amerika ve bazı batılı ülkelerde karma eğitimden vazgeçildi ve okula devamsızlığın azalması, başarı oranının artması ve okulda şiddetin azalması gibi olumlu sonuçlar elde edildi.

Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde 10. ve 11. sınıflardan itibaren çocuklara zorunlu alkol dersi veriliyor. Çocuklar bu derste kokteyl nasıl yapılır, alkol nasıl sunulur, servis nasıl sunulur bunu öğreniyorlar ama diğer taraftan bu çocuklar o kokteylleri tadıyorlar. Hani 18 yaşından küçüklere sigara bile satmıyorduk biz ne oldu. Sigara satmadığımız öğrenciye alkol sunuyoruz. Dolayısıyla yanlış olan bu uygulamanın kaldırılması konusunda da taleplerimiz olacak."

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili: Karma Eğitim Dayatması Kaldırılmalı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili: Karma Eğitim Dayatması Kaldırılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • MUSTAFA: ULAN YALAKACI SENDİKACILAR, SİZİN ASIL GÖREVİNİZ MEMURUN HAKLARINI SAVUNMAK DEĞİLMİ. MASA BAŞINDA MEMURU NASIL SATARIZ HESABI YAPACAĞINIZA, MEMURA BİRAZ SAHİP ÇIKIN. 15 4 Yanıtla
  • hirsizlar haric: Bumlarin derdi egitim filan degil aleni yobazlik. seriat kalkismasi. zamani geldiginde devrim kanunlarinin isleyecegini unutmayin. bularin isteklerinde hic egitimle ilgili bir sey gordunuzmu. yakinda alfabenin arapca olmasini isterler alt yapi tamamlaninca. arap bile bu yobazligi birakti, bunlar freni patlamis tir gibi duvara dogru gidiyorlar. 4 2 Yanıtla
  • ......: TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ 25 YIL GERİYE GİTTİ ONLARA ÇÖZÜM GETİRMEK YERİNE SENDİKACILIK ADI ALTINDA YANDAŞCILIK. SENDİKA BAŞKANIN AKİL İNSAN ONDAN SONRADA MİLLET VEKİLİ ADAYI YAPMAK. SENDİKA HAK HUKUK HİKAYE ARTIK SENDİKACILIĞIN HAK ARAMA OLMADIĞINI BU MİLLETE ÖĞRETTİNİZ. SİYASETİN NOTERCİLİĞİNİ YAPMAK. SENDİKAYI TEHDİT OLARAK ÇALIŞANA KARŞI KULLANMAK. ÜYE OLMAZSAN VEYA ÜYELİKTEN ÇIKARSAN ŞÖYLE OLUR BÖYLE OLUR. OLSUN ALLAHIN SENDİKASINDA NE TARAF NEDA BERTAF OLMAK VAR. SİZLERLE ORADA HESAPLAŞACAĞIZ. . . . . 5 1 Yanıtla
  • Tarantula: ÖRÜMCEK KAFALI KIZ ERKEK EĞİTİMİNİN NE ALAKASI DEMOKRASİ İLE 0 0 Yanıtla
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.


Advertisement