Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bina Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bina Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, "yeni eğitim öğretim yılının 19. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararlarının uygulandığı bir yıl olması gerektiğini" belirtti.

28.09.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, "yeni eğitim öğretim yılının 19. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararlarının uygulandığı bir yıl olması gerektiğini" belirtti.

Bina, 2015-2016 eğitim öğretim yılı başlangıcı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu yılın Milli Eğitim Bakanlığı'nda geleceğe ilişkin sorumlulukların konuşulduğu, şura kararlarının uygulandığı, müfredatın öze dönüşe imkan ve fırsat verdiği bir yıl olmasını diledi.

Eğitimin bilgilenmek, beceri edinmek olduğunu kaydeden Bina, "Tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin kültür köklerine bağlı kalarak planlanması, bilgi çağının icaplarını ihmal etmeden geleceğe yönelme çabası bizi toplum olarak daha donanımlı, yetenekli ve güçlü kılacaktır. Bu da ancak zamanın değişen dinamiklerini, ilgi ve bilgi çeşitlerini, alanlarını, tarz ve yöntemlerini dikkatle izlemekle mümkündür" ifadelerini kullandı.

Bina, okulu, öğretmen kadroları, öğrencisi, müfredatıyla bütün unsurlarının nitelikli olduğu bir eğitim sistemiyle başarıya ulaşılabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Toplu sözleşme kazanımlarıyla birçok problemin kökten çözüldüğü yapıcı iklimin devamında eğitimin kalitesini artırmak, eğitim çalışanlarının daha verimli çalışmalarını sağlamak adına paydaşlarla müzakere edilerek yeni adımlar atılmalıdır. 1739 sayılı Temel Eğitim Kanunu'nda yer alan, 'Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır' ibaresi değiştirilmeli, karma eğitim dayatması yerine, demokratik, veliye ve öğrenciye seçme hakkı tanıyan bir düzenleme yapılmalıdır. İmkanlar zorlanarak, öğretmen açığı tamamen kapatılmalıdır. 19. Milli Eğitim Şurası'nda, alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılması, ilkokul 1, 2. ve 3. sınıflara da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin konulması, ortaokulda hafızlık eğitimi alacak öğrenciler için ara verme süresinin 1 yıldan 2 yıla çıkarılması ve ara verilen sürelerde öğrencilere dışarıdan sınav hakkı verilmesi, değerler eğitimine öğretim programlarında etkin bir şekilde sarmallık anlayışla yer verilmesi, Osmanlı Türkçesinin Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinde zorunlu, diğerler liselerde ise seçmeli ders olarak okutulması, ortaokullarda 5, 6 ve 7. sınıflarda birer saat rehberlik dersinin konulması gibi önemli kararlar alınmıştır. Yeni eğitim öğretim yılı şura kararlarının uygulandığı bir yıl olmalıdır. Bu kararlar başta olmak üzere şurada alınan tüm kararlar bir an evvel uygulanmalıdır. 4+4+4 eğitim sistemiyle istenen sonuçların elde edilebilmesi, insanımızın sahip olduğu ahlaki ve toplumsal değerlerin, müfredatın yeniden belirlenmesi noktasında öncelikle göz önüne alınması elzemdir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bina Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement