Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Kongresi - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Kongresi

Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Kongresi

Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Muş Şube Başkanlığı, 4’üncü olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

15.11.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Muş Şube Başkanlığı, 4'üncü olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

Öğretmenevi konferans salonunda yapılan kongreye; AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya, EĞİTİM-BİR-SEN Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Müftü Recep Uzun ile sendika üyeleri katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan EĞİTİM-BİR-SEN Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, sendikanın kurucusu Mehmet Akif İnan'ın sözlerine dikkat çekti. Mehmet Akif İnan'ın sendikayı kuruluş amacına da değinen Ahmet Özer, "1992 yılında Akif İnan hoca ve bir avuç arkadaşıyla kuruldu bu sendika. Akif İnan hocaya, 'Niçin bu sendikayı kurdun?' diye sorulduğunda o, 'Biz erdemler hareketi, aynı zamanda doğrunun, iyinin, hakkın, güzelin, bu memlekette hakim olmasını istiyoruz, onun için biz sendikacılık yapıyoruz, sendikayı bu yüzden kurduk' demişti" ifadelerini kullandı.

Mevcut Başkan Ahmet Gündoğdu'nun vesayeti deşifre etmek için sendikacılık yaptığını dile getiren Özer, "Şimdiki Genel Başkanımız Sayın Gündoğdu'ya sorulduğunda, onun sendikacılık tarifi de şu şekilde oldu, 'Vesayeti deşifre etmek için sendikacılık yapıyorum.' Bu ülkede demokrasinin önünde, insan haklarının önünde, hukukun önünde hiçbir engel olmasın, bu engeli koymaya çalışan bütün barikatlar ortadan kaldırılsın. Bu askeri vesayet olabilir, bürokratik vesayet olabilir, dış vesayet olabilir. Bugüne kadar, yıllarca IMF'nin reçeteleri uygulandı. IMF, Dünya Bankası, bir memur gönderdi, yıllarca bu ülke, o memurun talimatlarıyla idare edildi, ne yazık ki yönetildi. Evet, Allah'a şükürler olsun ki, IMF'ye olan borçlar ödendi, IMF'nin bu ülkedeki vesayeti kaldırıldı. Bununla beraber, ülkede oluşturulmaya çalıştırılan yeni vesayetler var. Yeni vesayetlere karşı olduk. Kimi paralel vesayetler, kimi dikey vesayetler, kimi yatay vesayetleri oluşturulmak gayreti olmuştur" diye konuştu.

Öğretmenlerin eğitimdeki katkısına da değinen Özer, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Akif Hoca'nın 92 yılında sendikayı kurmak için ortaya çıktığı ve konuştuğu, söylediği cümleleri, 1299'da Osman Gazi söylemişti. Evet, gayemiz budur, amacımız budur, bunun olması için mücadelemiz devam edecek, çalışmalarımız devam edecek. Bu noktada eğitimcilere çok büyük görev düşüyor. Gençliğin yetişmesinde, geleceğin yetişmesinde, en büyük amir öğretmenlerdir, eğitim çalışanlarıdır. Ne kadar okullar muazzam olursa olsun, ne kadar binaları güzel yaparsanız yapın, içine öğretmen koyamadığınız zaman, içine öğrenci koyamadığınız zaman, o öğretmeni donanımlı bir şekilde yetiştiremediğiniz zaman, gelecek nesillerden umut beklemeniz muhaldir."

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girmesine de dikkat çeken Özer, "Oraya İsrail'in kirli postallı askerleri, oradaki Müslümanları oraya sokmak istemediler. Halbuki Mescid-i Aksa, sadece İsrail'in değil, sadece o bölgenin değil, tüm müminlerin, tüm Müslümanların ortak bir değeridir. Kabe'den ve Mescid-i Nebevi'den sonra Müslümanların en önemli değeri Mescid-i Aksa'dır. Biz, toplum olarak, millet olarak bunu İsrail'e göstermek zorundayız. 'Ey İsrail, Mescid-i Aksa, Filistin, sadece Filistin değildir, Mescid-i Aksa, sadece Mescid-i Aksa değildir' düşüncesini İsrail'in kafasına, beynine sokmalıyız" şeklinde konuştu.

Mahir Barışan'ın tek aday olarak girdiği kongrede daha sonra seçimlere gidildi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement