Eğitim-bir-sen-suriyeli Yetimleri Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Eğitim-bir-sen-suriyeli Yetimleri Unutmadı

Eğitim-bir-sen-suriyeli Yetimleri Unutmadı

Eğitim-Bir-Sen, Gaziantep’te yaşam mücadelesi veren Suriyeli yetimlere iftar yemeği vererek onlara çeşitli hediyeler dağıttı.

09.07.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen, Gaziantep'te yaşam mücadelesi veren Suriyeli yetimlere iftar yemeği vererek onlara çeşitli hediyeler dağıttı.

Eğitim-Bir-Sen ile Memur-Sen Suriyeli mültecilerin yanında olarak onların ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını gidermeye devam ediyor. Türkiye'nin birçok iline giderek Suriyeli mültecilere yardım ulaştıran Eğitim-Bir-Sen, Suriyeli yetimleri unutmadı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, "Mazlumlar İçin İnfak Vakti" sloganıyla yola çıktıklarını belirtti. Habibe Öçal, amaçlarının, bütün dünya mazlumlarının sesi olmak, onların yanında durmak ve onlarla gönül bağı oluşturmak olduğunu söyleyerek,"Bu mübarek Ramazan ayında bu kardeşlerimize dokunabilmek bizim için önemli" dedi.

Öçal, ilk etapta Şanlıurfa'ya bin koli gönderdiklerini anlatarak, orada bin aileye yetecek gıda yardımında bulunduğunu söyledi. Öçal, "Gaziantep'teki mülteci kardeşlerimize 500 gıda kolisiyle bir yardımda daha bulunduk. Filistin, Arakan, Bosna Hersek, Balkanlar olmak üzere yine konfederasyonumuz Eğitim-Bir-Sen sendikamız bu Müslümanlara, mazlumlara diğer yardımların devam ettirmektedir. Biz de dediğimiz gibi, mazlumların sesi olmak istiyoruz. Onlarıon yanında durmak istiyoruz. Onlara bir nebze olsa yaralarına merhem olma amacı gütmekteyiz" diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum ise, bin yetimi giydirdiklerini vurgulayarak, bayramlıklarını hazırladıklarını bildirdi. Atilla Olçum, kadın komisyonlarının katılımıyla Şanlıurfa'da bin tane Suriyeli Türkmene ulaştıklarını ve yardımlarını yaptıklarını açıkladı.

Olçum, "Bugün de Rabb'ime şükürler olsun ki Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'in kurumsal gücüyle bugün de Gaziantep'te 500 tane Suriyeli Türkmen'e yardımlarını dağıttık ve beraberinde 'Suriye ve Kadın' raporumuzu açıkladık. Bu akşam iftarımızı da buradaki yetimlerle birlikte açacağız. 100 civarında yetimle birlikte iftarımızı açacağız" diye konuştu.

Olçum son olarak da şunları sözlerine ekledi:

"Yetim olmak hiçbirimizin bir tercihi değil. ama bu çocuklara sahip çıkmak hepimizin bir görevi hepimizin üzerinde bir farzdır, vebaldir diye düşünüyorum. Ben de bugün bu yetimlerle iftar açacak olmaktan gurur duyduğumu ifade ediyorum." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-bir-sen-suriyeli Yetimleri Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement