Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Fransa'daki Emekçi Kardeşlerimiz İçin Endişeliyiz - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Fransa'daki Emekçi Kardeşlerimiz İçin Endişeliyiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Fransa\'daki Emekçi Kardeşlerimiz İçin Endişeliyiz

Eğitim-bir-sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Fransa'da yaşanan işçi protestolarıyla ilgili olarak, "Fransa, kendi ülkesindeki insanların hakkını gasp etme yerine, onları gün aşırı çalışmaya zorlama, sermayenin kapitalizmin esiri olma yerine oradaki emekçilerin hakkını vermeli" dedi.

20.05.2016 21:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-bir-sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Fransa'da yaşanan işçi protestolarıyla ilgili olarak, "Fransa, kendi ülkesindeki insanların hakkını gasp etme yerine, onları gün aşırı çalışmaya zorlama, sermayenin kapitalizmin esiri olma yerine oradaki emekçilerin hakkını vermeli" dedi.

Yalova'da sendikasının yeni hizmet yerinin açılışına katılan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, her kesimin kazandığı bir toplu söyleşmeyi ortaya çıkardıklarını söyledi. Yalçın, "Memur-Sen ailesi bu ülkede birliğin, beraberliği, kardeşliğin, samimiyetin teminatı bir teşkilat. 1 milyona yaklaşan üye sayısıyla bu ülkede demokratik zeminin güçlenmesini, ülkedeki demokrasinin türbülanstan çıkmasının, ham demokrasinin tam demokrasi olmasını, geçmişten bugüne gelen bariyerlerin, barikatların birikmiş olan tortuların ortadan kaldırılmasını, bu ülkenin yaşanabilir bir ülke olmasını sağlama noktasında, şimdiye kadar üzerine düşeni yerine getirmiş bir teşkilattır. Bundan sonra da aynı gayret ve azimle bu yolculuk devam edecektir. Biz Memur-Sen ailesi olarak bu sene 213 kazanımla, 5 milyon 100 bin insan için masaya oturduk ve güzel bir toplu sözleşme gerçekleştirerek herkesin kazandığı, her kesimin kazandığı bir toplu sözleşmeyi ortaya çıkardık" dedi.

Fransa'da çalışma yasa tasarısı nedeniyle yaşanan protestolara değinen Yalçın, oradaki işçiler için endişeli olduklarını söyledi. Yalçın şöyle konuştu:

"Dünyanın her tarafında emek mücadelesi, ekmek mücadelesi aziz kabul edilir. Gözyaşı ve alın teri dahil olduğu için mazlumun, mağdurun dini sorulmaz. Dolayısıyla onların emeğinin karşılığını alması, bizim dinimizde alnının teri kurumadan hakkını verin diye öğütlenir. Şu an dünyanın çeşitli yerlerinde sıkıntılar yaşanıyor. Fransa'da emekçiler, alın teriyle çalışanlar, şu an haklarının gasp edilmesi dolayısıyla ciddi sıkıntılarla boğuşuyorlar. Fransa'daki emekçi kardeşlerimiz için endişeliyiz. Onun için Fransa, oradaki emekçilerin hakkını vermeli, Türkiye'deki 'gezi'dekilere selam çakarak, caka satarak Türkiye'ye hava atarak, alabileceği mesafe yok. Kendi ülkesindeki insanların hakkını gasp etme yerine, onları gün aşırı çalışmaya zorlama, sermayenin, kapitalizmin esiri olma yerine, oradaki emekçilerin hakkını vermeli. Oradaki emekçileri sokaktan geri çekecek adımları bir adım önce atmalı. Onlar Gezi'deki Gezi zekalılar, çapulcular için endişeliydiler. Biz onlar için değil, onlar bu ülkede bu ülkeyi karıştırmaya ayarlanmış bubi tuzağı gibi bu ülkenin huzuru, sükünun bozmaya ayarlanmış kitlelerdi ve faiz lobisinin küresel lobinin adamlarıydı. Ama şu an Fransa'da emekçiler çalışma saatinin 12 saate çıkarılması, fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi gibi çok radikal çok ağır insani olmayan kararların alınması dolayısıyla haklarını arıyorlar. Memur-Sen ailesi olarak buradan bu hissiyatımızı ifade ediyoruz. Emekçiler için orada yaşanan tablolardan devletin şiddetinden endişeli olduğumuzu buradan belirtiyoruz."

- Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Fransa'daki Emekçi Kardeşlerimiz İçin Endişeliyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok
    22:04 Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok

    Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının Turgut Altınok olduğunu açıkladı. Yıldırım, seçimlerin Türkiye'nin istikbali için hayati önemde olduğunu vurguladı ve Türk ve Türkiye düşmanlarının belediyelere sızma girişimlerine dikkat çekti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Karadağ maçında doğru bir oyun sergilemeye çalışacaklarını ve gruptan çıkma adına büyük avantajları olduğunu belirtti. Oyuncuların performansı ve sakatlıklar hakkında da bilgi veren Buceschi, Karadağ ve Sırbistan maçlarına kazanmak için çıkacaklarını vurguladı. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak gördüklerini ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu ifade ettiler.

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.


Advertisement