Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, 'İzmirliyiz Yaparız' ya da İzmirlinin yaşam tarzı gibi kavramlarla İzmirlilerin oyalanmaması gerektiğini söyleyen Şenocak, İzmirlilerinin artık bu boş laflara karnının tok olduğunu belirtti.

25.03.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, 'İzmirliyiz Yaparız' ya da İzmirlinin yaşam tarzı gibi kavramlarla İzmirlilerin oyalanmaması gerektiğini söyleyen Şenocak, İzmirlilerinin artık bu boş laflara karnının tok olduğunu belirtti.

İzmir Büro Memur-Sen 2 ve 3 No'lu Şubeleri tarafından tanışma yemeği düzenlendi. Yemeğe Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı İsmail Sarı, İzmir Büro Memur-Sen 2 ve 3 No'lu Şube Başkanları Ali Oğuz Özcan ve Ferdi Yiğitoğlu, Eğitim-Bir-Sen Bayraklı İlçe Başkanı Hatice Kaya katıldı.

İzmir Büro Memur-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Özcan, "Projelerini anlatarak bizi ikna eden adaylara oyumuzu kullanacağız. Bu yerel seçim ülkenin genel gündemi için de çok önemli. Önümüzdeki yerel seçimlere ideolojik olarak değil projeler bazında değerlendirme yapmanızı istiyoruz" dedi. İzmir Büro Memur-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Yiğitoğlu ise "İzmir'in bu şansı çok iyi kullanması gerekiyor. İçinde yaşadığımız şehir sanki savaş yeni çıkmış ve harap olmuş bir görüntüde. İnşallah İzmir bu talihini yenecek ve 30 Mart'tan sonra yeni bir dönem başlayacak" diye konuştu.

"SEÇİMLER TÜRKİYE'DE DÖNÜM NOKTASI OLACAK"

17 Aralık operasyonu sonrasında yolsuzluk iddiasını ortaya atanların dini bir yapıda olduğunu ifade eden Şenocak, "Yolsuzluk yapan, halkının kazanımlarına kast eden bir yönetimin Türkiye'nin önünü açan bu tip yatırımları yapması mümkün müdür? Tabi ki hayır. Yolsuzluk ile itham edilen bir yönetimin Türkiye'de dini hayat ile ilgili alanları açması mümkün müdür? Türkiye'de adeta kronik bir sorun haline gelen başörtüsü konusu hangi dönemde çözüldü? Bu iddiaları ortaya atanların maksadı farklı. Türkiye'nin kazanımlarını boşa çıkarmak ve küresel güçlerle işbirliği halinde bizden olan demokrat, muhafazakar, vatanını ve millet düşünen yönetimlere diz çöktürmek ve milli iradeye ket vurmak istiyorlar. O nedenle 30 Mart yerel seçimlerini önemsiyoruz. Memur- Sen'in özgürlük-emek mücadelesinin gereğidir. Bu seçim Türkiye'de bir dönüm noktası olacaktır. Aslında bu seçim bizim için bir hayat memat meselesidir" diye kaydetti.

İzmir'in çağdaş kentlerle yarışamadığı için iki tane EXPO yarışını kaybettiğini hatırlatan Şenocak, "İzmir'in emsalleriyle yarışabilmesi için neler yapılabilirin anlatılması gerekiyor. İzmir'in çağdaş kentler seviyesine getirilmesi gerekiyor. İzmir'in yüzde 65'i çürük, çarpık gecekondulardan oluşuyor. Biz 'İzmirliyiz Yaparız' sloganıyla İzmir'i çürük ve çirkin gecekondu yapısından kurtarmayan bir yönetimin başarılı olması, yarıştan zaferle çıkması mümkün değildir. İzmirlinin yaşam tarzı gibi kavramlarla İzmirlileri oyalayamayız. İzmirlilerinde bu boş laflara artık karnının tok olduğunu ifade etmesi ve proje sahibi nitelikli iş üretecek yöneticileri seçmesi gerekiyor" diye konuştu.

"ÜYELERİMİZ HAK EDENE EMANETİ TESLİM EDECEK"

Çevre Mühendisi olduğunu ve insanların mutluluğu için belediyeciliğin hayati önem taşıdığını söyleyen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, şunları söyledi: "Belediyeciliğin önemli olduğunu çok iyi bilen kişilerden biriyim. Sendikacı olarak Türkiye'nin 81 ilini görme imkanımız oluyor. İzmir maalesef gecekondularıyla, belediyecilik anlayışından uzak görünümüyle iyi anlamlar ifade etmiyor. İzmir'in yapısını bozmadan nokta müdahalelerle çok iyi yerlere geleceğini ve üyelerimizin de İzmir'de hak edene emaneti teslim edeceklerini düşünüyorum"

"İZMİR ELİNDEKİ DEĞERLERİ KAYBEDİYOR"

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ise İzmir'de büyükşehir ve ilçelerinde yerel yönetim ve hizmetler açısından eksiklikler olduğunu söyleyerek, "İzmir'i yönetenlere İzmirli aslında çok büyük bir yetki vermiş. Büyükşehir ile birlikte 29 ilçenin yönetimini vermiş. Benim sizlerden ricam böylesi önemli bir yetkiyi alıp İzmir'in yıllarını heba eden ve bu gücü hizmete dönüştüremeyen yönetimleri irdelemelerini istiyorum. 15 yıldır İzmir elindeki değerleri bir bir kaybetmeye başladı. Yerel yönetimde biz hiçbir şey yapmasak da ideolojik anlamda nasılsa İzmirli bize oy verir anlayışı var. İzmir'de yaşayanların oylarını çantada keklik gören bir anlayış var. 'Bir gün bakmışsınız ki sabah metro çalışır' yani bu kadar ciddiyetsizlik ve beceriksizlikle İzmir'in yıllarını heba ettiler. Kaldırım yapıp kaldırım sökmek asfalt yapmak belediyecilik değildir" dedi.

İzmir'de yalnızca korku siyaseti yapıldığını dile getiren Ulema, "AK Parti gelirse yaşam tarzınıza müdahale edecek. Belediye işçilerini işten çıkaracak. Evlerinizi yıkacak, buraları başkalarına verecek diye korku siyasetinden başka bir şey yapmadılar. Biz yapacaktık ama merkezi yönetim bizi engelledi. Tamamen yalan sözler. 12 yıl boyunca 81 ile götürdüğümüz hizmetleri sizler görüyorsunuz. İzmir'e 12 yıl boyunca sadece bakanlıkların yaptığı yatırımların miktarı 15 milyar liradır" diye konuştu.

Bayraklı için 150'ye yakın projesi olduğunu ifade eden AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı İsmail Sarı, "Bayraklı beş yılını kaybetti. Maalesef Hasan Karabağ döneminde ziyan oldu. Gelecek nesiller için ortaya hiçbir eser konulmadı. Bayraklı'nın 23 mahallesinde de hiç bir çalışma, icraat yok. Belediye Başkanı 700 milyon lira para harcamış ama ortaya hiçbir şey koymamış. Bunları nereye harcadı derseniz birçok fatura var. Vatandaşın parasını çarçur etmiş bir belediye var. Biz ise Bayraklı'nın en az 50-60 yılını planlıyoruz. Sayın bakanımız İzmir'e biz de Bayraklı'ya hizmet etmeye geliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement