Eğitim Bir-Sen Yeni Yılda Çözüm İstedi - Son Dakika
Güncel

Eğitim Bir-Sen Yeni Yılda Çözüm İstedi

Eğitim Bir-Sen Yeni Yılda Çözüm İstedi

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi eğitimdeki mevcut sorunları ve daha iyi bir eğitim sistemi için çözüm önerilerini paylaştı.

17.06.2016 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesi sebebiyle Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun yazılı bir açıklama yaparak eğitim sistemindeki sorunları sıraladı ve yetkilileri sorunları çözmeye davet etti.
Eğitim Bir Sen "karma eğitim kaldırılsın" talebini bir kez daha yeniledi.
Öğretmen açığının giderilmesi, güçlük çekilen bölgelere teşvik uygulanması, Şûra kararlarının yerine getirilmesi, okullara bütçe verilmesi Eğitim Bir-Sen'in taleplerindendi.
Sendikanın gündeminde öğretmenlere yönelik şiddet ve okullardaki taciz olayları vardı. Coşkun, "Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olarak, suçluların cezalandırılmasını sağlamalıdır" diyerek tacizciler en ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğini vurguladı.
Liselerde son günlerde okul yönetimine dair protestoları "Gezi provası" olarak değerlendiren Coşkun, "Yeni bir Gezi kalkışması zemini arayanlar, bugün liseliler üzerinden yeni bir hazırlık içerisindedir. Buna müsaade edilmemeli" dedi.
"Sorunlara, yeni eğitim-öğretim yılından evvel çözüm bulmalı" diyerek yetkililere seslenen Coşkun, bütün eğitim çalışanlarına ve öğrencilere iyi bir dinlenme ve yenilenme dönemi diledi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eğitim Bir-Sen Yeni Yılda Çözüm İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement