Eğitim Gönüllüleri Komk Kilisesine Yürüyüş Yaptı - Son Dakika
Güncel

Eğitim Gönüllüleri Komk Kilisesine Yürüyüş Yaptı

Eğitim Gönüllüleri Komk Kilisesine Yürüyüş Yaptı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın 20. yılı nedeniyle Batman’ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşü yapıldı.

19.04.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın 20. yılı nedeniyle Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşü yapıldı.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Sason Öğrenim Birimi ve TEGV Batman 50. Yıl Öğrenim Birimi'nin ortaklaşa düzenlediği doğa yürüyüşü Kültür Turizm İl Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Sason Kaymakamlığı ve Sason Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleşti. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı doğa yürüyüşü, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Sason Öğrenim Birimi önünde başladı. Araçlarla Çayırlı Kilis mezrasına giden gönüllüler oradan da 1,5 saatlik yürüyüşle Komk Kilisesi'nin bulunduğu tepeye çıktı. Zirvede getirilen kumanyalar yendikten sonra bir tarafta uçurtmalar uçuruldu bir tarafta halay çekildi.

Turistik gezilerin yapılmasının turizmi canlandırdığını dile getiren Haşim Özcan, doğa yürüyüşüne TEGV'in davetlisi olarak Batman'dan katıldığını belirterek şunları söyledi: "Biz, karayoluyla Batman'dan Sason'a geldik. Yaklaşık 1.5 saatlik yürüyüşün ardından kilisenin bulunduğu zirveye tırmandık. Bu gün bu etkinlikten büyük bir zevk aldık. Biz bu günü değişik bir yaşam olarak değerlendirdik. Buradaki doğal varlıkların öne çıkarılması için yetkililerin çalışma yapmasını bekliyoruz."

TEGV Sason Öğrenim Birimi Sorumlusu Yüksel Yalçın Bozkurt da, desteklerinden dolayı Sason İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Sason Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Eren, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Çöl, Kültür Turizm İl Müdürü İhsan Aslan ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Batman 50. Yıl Birim Sorumlusu Dilber Atilla'ya teşekkür etti. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim Gönüllüleri Komk Kilisesine Yürüyüş Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement