Eğitim İçin Gittiği Mısır'da Hapse Atıldı - Son Dakika
Güncel

Eğitim İçin Gittiği Mısır'da Hapse Atıldı

Eğitim İçin Gittiği Mısır\'da Hapse Atıldı

Mısır'daki olaylar sırasında gözaltına alınarak cezavine gönderilen El Ezher üniversitesi öğrencisi Niğdeli Emre Gürbüz'ün ailesi yaklaşık 2,5 aydır oğullarından iyi haber bekliyor Baba Ali Gürbüz: " Cezavinde iken Emre ile 2 kez telefon görüşmesi yapabildik.

10.02.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALİ KARA/ BETÜL ABBAK - Mısır'daki olaylar sırasında gözaltına alınarak cezaevine gönderilen El-Ezher Üniversitesi öğrencisi Niğdeli Emre Gürbüz'ün (19) ailesi, oğullarının kurtarılması için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan yardım istedi.

Emlakçılık yapan 5 çocuk sahibi baba Ali Gürbüz (50), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Emre'nin Mısır'da  El-Ezher üniversitesi'nde 1 yıl hazırlık okuduğunu, Türkiye'ye yatay geçiş yapmak için belge almaya gittiği sırada tutuklandığını söyledi.

Emre'nin üniversitenin yakınındaki otobüs durağında, arkadaşı ile beklerken göstericilerin içinde kaldığını belirten Gürbüz, şöyle devam etti:

"Okul ile gösteri yapılan yerin 2 kilometre ilerisinde Emre, arkadaşı ile beraber otobüs durağında beklerken gösterilerden dolayı kargaşa olmuş, büyük bir kalabalık gelmiş, Emre sol tarafa, arkadaşı sağ tarafa kaçıyor ve arkadan gelen göstericiler sol tarafa dönüyor. Emre onların içinde kalmış. Grupla birlikte gözaltına altına alınmış. Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile oradaki konsolosluktan Emre'nin cezaevinde olduğunu öğrendik. Cezaevinde iken Emre ile 2 kez telefon görüşmesi yapabildik. İyi olduğunu dua etmemizi istedi. Ancak telefon görüşmemizin üzerinden 2 ay geçti sesini duymadık. Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile oradaki konsolosluktan iyi olduğu öğrendik. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştük, gereken ilgili makamlara ilettik."

Emre'nin geçen yıl Haziran ayının 25'inde Türkiye'ye geldiğini aktaran Gürbüz, Ağustos'ta tekrar gitmek istediğini ama göndermediklerini, Türkiye'de öğrenimine devam etmek için Kasım'ın 30'unda yatay geçiş belgesini almak için Mısır'a gittiğini söyledi.

Niğde'de AK Parti il ve ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Niğde Valiliğinde görüşen Emre'nin annesi Safiye Gürbüz ve baba Ali Gürbüz, Davutoğlu'nun şu an konu ile ilgilendiğini, oğullarını Türkiye'ye getirme sözü verdiğini ifade etti. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim İçin Gittiği Mısır'da Hapse Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    18:08 Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Medine Porsuk'un kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Porsuk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti
    17:58 Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, 12 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle Kadir Özkaya'ya görevini devretti. Özkaya, AYM üyelerinin çoğunluğunun oyunu alarak Yüksek Mahkemenin başkanlığına seçildi. Görev devir töreni basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

  • CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi
    17:56 CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi

    CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelere sözü verilen eşya yardımlarının hala yapılmadığına dikkat çekerek AKP hükümetine çağrı yaptı. Yıldırım Kara, 'İnsanlar bir koltuk, bir bardak dahi çıkaramadı evlerinden. Bu insanların eşya yardımları ne olacak? Artık bunları görün ve hemen bu konularla ilgili bir takvim açıklayın' dedi.


Advertisement