Eğitim İlke-Sen 1 Mayıs'ı Saraçhane Parkı'nda Kutladı - Son Dakika
Güncel

Eğitim İlke-Sen 1 Mayıs'ı Saraçhane Parkı'nda Kutladı

Eğitim İlke-Sen 1 Mayıs\'ı Saraçhane Parkı\'nda Kutladı

Haber-Kamera Çağatay KENARLI İstanbul DHAİlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (Eğitim İlke-Sen) üyesi bir grup, 1 Mayıs'ı Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda kutladı.

01.05.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera Çağatay KENARLI İstanbul DHA

İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (Eğitim İlke-Sen) üyesi bir grup, 1 Mayıs'ı Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda kutladı.

Grup, Edirnekapı'da buluşarak, kortej eşliğinde Fevzipaşa ve Macar Kardeşler Caddelerini kullanarak Saraçhane Parkı'na yürüdü. Saat 13.30 sıralarında parka ulaşan grup, 'Sermayenin değil Rabbimizin kuluyuz', 'Saraylara karşı halkın yanında' ve 'İsrail ile anlaşma ümmete ihanettir' yazılı pankartlar taşıdı; 'Kahrolsun kapitalist yağma düzeni' ve 'Rekabet değil dayanışma' şeklinde slogan attı.

ASGARİ ÜCRET TARTIŞMASI...

Burada Eğitim İlke-Sen adına konuşan Emre Karaca, AK Parti iktidarının seçim vaatleri arasında bulunan asgari ücretin 1.300 liraya çıkarılması kararı nedeniyle milyonlarca asgari ücretlinin sevindirildiğini belirterek, durumun gösterildiği gibi olmadığını söyledi.

Karaca, 'Milyonlarca asgari ücretlinin AK Parti iktidarının seçim vaatlerinde bulunan ve açlık sınırında gerçekleşen 1.300 liralık bir ücrete sevinmesi istenmiştir. Daha sonra, bunun karşılanması için her türlü tüketim ürününe zam yapılmış, ücretlilerden kesilen vergilerle oluşan hazineden sermayelere ek yatırımlar yapılmıştır. Şimdi de vergi dilimine girdiği gerekçesiyle asgari ücret 70 lira daha azaltılmıştır. Bu durum zalim köleci düzenin bir göstergesidir dedi.

Grup, basın açıklaması ardından bir süre Saraçhane Parkı'nda oturduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim İlke-Sen 1 Mayıs'ı Saraçhane Parkı'nda Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement