Eğitim İş İzmir 3 Nolu Şubesi'nden Yönetici Atamalarına Tepki - Son Dakika
Yerel

Eğitim İş İzmir 3 Nolu Şubesi'nden Yönetici Atamalarına Tepki

Eğitim İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Çalışkan, okul yöneticileri atamalarına ilişkin olarak, "Bugün okul müdürlerinin mağduriyeti yarın bütün öğretmenlerin mağduriyeti haline dönüşecek" dedi.

13.09.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Çalışkan, okul yöneticileri atamalarına ilişkin olarak, "Bugün okul müdürlerinin mağduriyeti yarın bütün öğretmenlerin mağduriyeti haline dönüşecek" dedi.

Çalışkan, Karşıyaka Çarşı girişinde yaptığı basın açıklamasında, 2014-2015 eğitim öğretim yılının sorunlarla başlayacağını savundu.

Eğitim kurumlarında kaosun hakim olduğunu iddia eden Çalışkan, hükümetin önce Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu daha sonra Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliği yayımladığını belirtti.

Hükümetin bilimsel eğitim derdi olmadığını iddia eden Çalışkan, "Artık 'Ya bizdensin ya değilsin' uygulamasına geçilmiştir. Onlardan olanlar hak ve liyakat unsurlarına bakılmaksızın her alanda en üst kademede yer alacaklar, olmayanlar ise ya görevlerinden alınacak ya da rotasyon kılıfı altında sürgüne yollanacaklar. Bugün okul müdürlerinin mağduriyeti yarın bütün öğretmenlerin mağduriyeti haline dönüşecek" şeklinde konuştu.

Okul hayatına adım attıkları günden itibaren sınav uygulamalarıyla çocukların yarış atına döndürüldüğünü ifade eden Hüseyin Çalışkan, TEOG sınav sonuçlarının iki kez hesaplandığını, tercihlerin ise baştan yapıldığını, yerleşemeyenler için otomatik atamaların yapıldığını belirtti.

Eğitim emekçileri için performansa dayalı puanlamaların söz konusu olduğunu dile getiren Çalışkan, ataması yapılmayan 400 bin öğretmenin atama beklediğini ifade etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim İş İzmir 3 Nolu Şubesi'nden Yönetici Atamalarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement