Eğitim-İş ve Eğitim-Sen Üyesi Öğretmenler İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Eğitim-İş ve Eğitim-Sen Üyesi Öğretmenler İş Bıraktı

Eğitim-İş ve Eğitim-Sen Üyesi Öğretmenler İş Bıraktı

Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyeleri, müdür atamaları ve son günlerde eğitim alanında yaşanan gelişmeleri protesto ederek bir günlüğüne iş bıraktı.

24.09.2014 16:56  Güncelleme: 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-İş), Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-Sen) müdür atamaları ve son günlerde eğitim alanında yaşanan gelişmeleri protesto ederek bir günlüğüne iş bıraktı.

Kent merkezinde bulunan Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyelerinden oluşan yaklaşık 500 kişi, 'Susma sustukça ülke elden gidiyor', 'AK Parti yasanı al başına çal' sloganları atarak Cumhuriyet Parkına yürüdü.

Eğitim ve öğretimin sorunlarla başladığını söyleyen Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, "Neresinden tutarsanız tutun, Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yeri dökülüyor. Eğitim öğretim ne yazık ki yine sorunlarla başladı. Biliyorsunuz ağustos sonunda tamamen yandaşlarını korumak adına yönetici kıyımı gerçekleştirildi. Okul müdürlerinin ardından sırada öğretmene rotasyon var. Niye? Öğretmenler çok yatıyorlar, çok para kazanıyorlar, çok tatil yapıyorlar. Bunu sürekli kamuoyuna deklare ediyorlar söylüyorlar. Bunu söyleyenlerden her birini bir sınıfa koysanız 40 dakikalık bir dersi yapamaz. Öğretmenlik öyle kolay değildir" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından gurup sessizce dağıldı

FOTOGRAFLI - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim-İş ve Eğitim-Sen Üyesi Öğretmenler İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement