Eğitim-Sen'den Anadil ve Zorunlu Din Dersi Protestosu - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Sen'den Anadil ve Zorunlu Din Dersi Protestosu

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Dersim Şubesi, anadilde eğitimin önündeki engeller ile zorunlu din dersini protesto amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

15.09.2014 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Dersim Şubesi, anadilde eğitimin önündeki engeller ile zorunlu din dersini protesto amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eğitim-Sen Dersim Şubesi'nin çağrısı üzerine Sanat Sokağı'nda bir araya gelen ve aralarında Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul'un da yer aldığı grup, anadilde eğitimin önündeki engeller ile zorunlu din derslerini protesto eden basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim-öğretim alanında yaşanan sıkıntılara değinen Eğitim-Sen Şube Başkanı Hasan Ölgün, "En temel insan hakkı olan anadilde eğitim hakkının önündeki tüm engeller ortadan kaldırılmalıdır. Farklı inançlara sahip inanç grubu öğrencilerine dayatılan zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır. Eğitimdeki gerici, ırkçı, tekçi, inkarcı, asimilasyoncu ve eril zihniyeti ifade eden eğitim sisteminden derhal vazgeçilmelidir" dedi.

Eğitimin temel sorunlarının sadece anadil ve zorunlu din derslerinden ibaret olmadığını kaydeden Ölgün, "Kuşkusuz eğitimin temel sorunları bunlarla sınırlı değildir. Eğitimin ticarileştirilmesi, sınav sisteminin yarattığı sıkıntılar, eğitimciler üzerindeki baskılar, okulların fiziki sorunları, milli eğitimdeki kadrolaşmalar, öğretmenlere dayatılan rotasyonlar, özel okullara devlet bütçesinin sunulması can alıcı sorunlardır. Bu sorunlara karşı mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

Ölgün, 24 Eylül tarihinde Türkiye genelinde eğitim üzerindeki politikaları protesto etmek için grevde olacaklarını söyledi.

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-Sen'den Anadil ve Zorunlu Din Dersi Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement