Eğitim-Sen'den Gözaltına Soruşturma Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Sen'den Gözaltına Soruşturma Çağrısı

Eğitim-sen, Antalya'da Gezi Parkı eylemleri nedeniyle anaokulunda ücretli öğretmen Sinem Şeker'in 23 Nisan kutlamaları sırasında öğrencilerin önünde gözaltına alınması nedeniyle ilgili emniyet birimi ve sorumlularının açığa alınması çağrısında bulundu.

26.04.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-sen, Antalya'da Gezi Parkı eylemleri nedeniyle anaokulunda ücretli öğretmen Sinem Şeker'in 23 Nisan kutlamaları sırasında öğrencilerin önünde gözaltına alınması nedeniyle ilgili emniyet birimi ve sorumlularının açığa alınması çağrısında bulundu.

Antalya'da 23 Nisan günü Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi oldukları öne sürülen ve 31 Mayıs- 3 Haziran tarihleri arasındaki Gezi Parkı olaylarını yönettikleri gibi suçlamalarla gözaltına alınan 6 kişiden biri olan Şeker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Konyaaltı Beachpark'ta düzenlenen resmi kutlama programı sırasında gözaltına alındı. Daha sonra Sinem Şeker'in de dahil olduğu 2 kişi savcılık, 4 kişi de mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Eğitim-Sen Antalya Şubesi ve Sinem Şeker, 23 Nisan'da gerçekleştirilen gözaltıları bugün düzenledikleri basın toplantısında protesto etti. Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Antalya Emniyeti'nin Gezi Parkı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle bir anaokolunda ücretli öğretmenlik yapan Sinem Şeker'i gözaltına aldığını anımsatarak, "Bu gözaltının dikkat çekici yanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları esnasında, öğrencilerin ve halkın gözü önünde olmasıdır" dedi.

SUÇ DUYURUSU

Antalya Valisi Sabahattin Öztürk'ü çocuklara bu durumu yaşatan emniyet birimi ve sorumlularını açığa almaya davet eden Kadir Öztürk, "Çocuklarımızın velilerine de öğretmenlerine sahip çıkması için suç duyurusunda bulunmaya çağırıyoruz. Bu anlamda Eğitim-Sen Antalya Şubesi olarak bu olayın peşini bırakmayacağımızı meslektaşımız Sinem Şeker'e her türlü hukuksal katkıyı sunacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPMAYIN' DEDİM

Öğretmen Sinem Şeker de daha önce polislerin eve gelerek kendisini sorduğunu, çocukların gözü önünde gözaltı yapılacağını düşünmediğini söyledi. Şeker, çocukları tuvalete götürdüğü sırada gözaltına alındığını, "Çocukların gözü önünde yapmayın" demesine rağmen kendisini dinlemeyip gözaltına aldıklarını anlattı. Savcılık tarafından serbest bırakıldıktan sonra okul yönetimi tarafından görevinden istifa etmesinin istendiğini belirten Şeker, tüm baskılara karşın yılmadan görevine devam edeceğini kaydetti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim-Sen'den Gözaltına Soruşturma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement