Eğitim-Sen'den Rotasyon Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Sen'den Rotasyon Tepkisi

Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi Sekreteri Ayşe Dudu Yeşilyurt, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 Nisan 2015'te yayınlanan 'Atama ve Yer Değiştirme' yönetmeliğine tepki gösterdi.

20.07.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi Sekreteri Ayşe Dudu Yeşilyurt, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 Nisan 2015'te yayınlanan 'Atama ve Yer Değiştirme' yönetmeliğine tepki gösterdi.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Yeşilyurt,  yönetmelikle öğretmenlerin hizmet sürelerine bağlı olarak, kademeli bir şekilde zorunlu rotasyona tabi tutulacağını savundu. Bunu asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan Yeşilyurt, şunları kaydetti:

"MEB tarafından eğitimde siyasal kadrolaşma hedefiyle başlatılan tasfiye adımları, rotasyon adı altında şube müdürlüklerinden başlayarak okul müdürleri, müdür yardımcıları, atölye bölüm şeflerine kadar uzanmış, son olarak sıra deneyimli öğretmenlere gelmiştir. Öğretmenler açısından açıkça sürgün anlamına gelen ve on binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren rotasyon dayatmasının kabul edilmesi mümkün değildir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 Nisan 2015'te yayınlanan Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliği ile öğretmenlerin, hizmet sürelerine bağlı olarak, kademeli bir şekilde zorunlu rotasyona tabi olacağını açıklanmıştır. 7 Haziran seçimleri sonrasında, 4 Temmuz 2015'te yönetmelikte yapılan bir değişiklikle aynı eğitim kurumunda 15 yıl görev yapan öğretmenlerin kendi isteği ile okul değiştirmemesi durumunda zorunlu rotasyona, başka bir ifade ile sürgüne tabi tutulacağı belirtilmiştir. Bu kabul edilemez yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim-Sen'den Rotasyon Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement