Eğitim-Sen'den "Torba Yasa" Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Sen'den "Torba Yasa" Tepkisi

Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şube Başkanı Uğurlu: "İktidar, torba yasayla hazine arazisi üzerindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilmiş taşınmazları, kamu eğitimine ayrılması gereken kaynakları özel okullara, rantiyeye, arazi komisyoncularına peşkeş çekerek, milli eğitimde yeni sorunlar yaratmak.

14.04.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Sen İzmir 6 Nolu Şube Başkanı İdil Uğurlu, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'na ilişkin olarak, AK Parti iktidarının, hazine arazisi üzerindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilmiş taşınmazları, kamu eğitimine ayrılması gereken kaynakları, özel okullara, rantiyeye, arazi komisyoncularına peşkeş çekerek milli eğitimde yeni sorunlar yaratmak istediğini söyledi.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Uğurlu, kamuoyunda "torba yasa" olarak adlandırılan kanun tasarısıyla milli eğitimin özel okullara dönüştürülmesi için operasyon yapıldığını savundu.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki idarecilerin zorunlu değişikliğe tabi tutulduğunu kaydeden Uğurlu, "Amaç, teşkilatı siyasi ve ideolojik hedeflere paralel olarak yeniden biçimlendirmek, kendi çizgisinde olmayan tek bir kişinin bile bakanlık bünyesinde eğitim yöneticisi olmaması için tüm zamanların en büyük tasfiye sürecini başlatmaktır" dedi.

Sendika üyelerine destek veren CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise emniyet, MİT, TSK, Tübitak gibi kurumlardaki operasyonların benzerinin eğitim alanında da gerçekleştirildiğini söyledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim-Sen'den 'Torba Yasa' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement