Eğitim-Sen'den Zorunlu Rotasyon Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Sen'den Zorunlu Rotasyon Tepkisi

Eğitim-Sen\'den Zorunlu Rotasyon Tepkisi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayınlanan Atama e Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin uygulamaya konulmasıyla, aynı eğitim kurumunda 15 yıl görev yapan öğretmenlerin kendi isteği ile okul değiştirmemesi halinde zorunlu rotasyona tabi tutulmalarına tepki gösterdi.

20.07.2015 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayınlanan Atama e Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin uygulamaya konulmasıyla, aynı eğitim kurumunda 15 yıl görev yapan öğretmenlerin kendi isteği ile okul değiştirmemesi halinde zorunlu rotasyona tabi tutulmalarına tepki gösterdi. Şube Eğitim Sekreteri Ayşe Dudu Yeşilyurt ve Hukuk Sekreteri Şenol Yıldırım, rotasyonu sürgün olarak değerlendirdi.

Dudu Yeşilyurt, sendika adına yaptığı basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın acil çözüm bekleyen sorunlara kalıcı çözüm üreteceğine attığı her adımla yeni sorunlar yaratmaktan başka hiç bir şey yapmadığını öne sürdü.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 7 Haziran seçimleri sonrasında 4 Temmuz 2015'te yönetmelikte yapılan bir değişiklikle aynı eğitim kurumunda 15 yıl görev yapan öğretmenlerin kendi isteği ile okul değiştirmemesi durumunda zorunlu rotasyona, başka bir ifade ile sürgüne tabi tutulacağını söyleyen Dudu Yeşilyurt, "Öğretmenlerin tatilde olduğu dönemde bakanlığın aceleyle zorunlu rotasyon uygulamasını hayata geçirmek istemesi ve ilk aşamada 13 bin deneyimli öğretmenin kendi isteği ve iradesi dışında zorla sürgün edilmesi için neden bu kadar ısrarcı olduğunu anlamak mümkün değildir. AKP tek başına iktidarmış gibi hareket ederek siyasal kadrolaşma hedefiyle yaptığı usulsüz atamalar yargıdan dönmesine rağmen, yargı kararlarını açıkça yok sayması da dikkat çekicidir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hükümetin kurulamamış olmasını fırsata çevirerek, deneyimli öğretmenleri tasfiyeye giriştiğini savunan Yeşilyurt, "Eğitim- Sen olarak, zorunlu rotasyon adı altında hayata geçirilmeye çalışılan sürgün ve tasfiye operasyonunun derhal durdurulmasını istiyoruz" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim-Sen'den Zorunlu Rotasyon Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Hasan: Zorunlu rotasyona kimse öğretmenin şevkini kırmasın,nice kamu kurumunda 15 yıl çalışmış personel varken bu zorunluluğu demokratik bulamadık. 0 0 Yanıtla
  • Hasan: Zorunlu rotasyon la kimse öğretmenin şevkini kırmasın 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement