Eğitim Sen'e Tatil Yok; Gündemde Torba Yasa Var - Son Dakika
Yerel

Eğitim Sen'e Tatil Yok; Gündemde Torba Yasa Var

Eğitim Sen\'e Tatil Yok; Gündemde Torba Yasa Var

Eğitim Sen İzmir Konak 1 Nolu Şube’ye bağlı ilçe temsilcilikleri, Kiraz’da toplanıp 2013-2014 eğitim-öğretim yılını değerlendirdiler.

25.06.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Sen İzmir Konak 1 Nolu Şube'ye bağlı ilçe temsilcilikleri, Kiraz'da toplanıp 2013-2014 eğitim-öğretim yılını değerlendirdiler. Kiraz Öğretmenevi'nde biraraya gelen eğitimciler, daha sonra Koru Motel'de bir toplantı yaptılar.

Toplantı ile ilgili bilgi veren Eğitim Sen Şube Başkanı Bahri Akkan şunları söyledi: "Geçtiğimiz eğitim yılı, bizim için hareketli bir dönem oldu. Eğitim sistemindeki değişiklikler ve yeni yasalar, bizim için yeni hak kayıpları getirecek. Tüm bunları değerlendirmek amacı ile İzmir Şube yönetim kurulu üyelerimizin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıya, Selçuk, Tire, Bayındır, Beydağ, Kiraz ve Ödemiş temsilcilikleri yürütme kurullarından oluşan yaklaşık 50 kişi katıldı. Toplantıda ağırlıklı olarak ülkemizin eğitim ve sendikal sürecini ele aldık"

Okulların yeniden şekillendirilmesi, yönetici atama yönetmeliği ile ilgili değişiklikler ve memurun iş güvencesini tehlikeye atacağı söylenen yeni torba yasa hakkında da bilgilendirme yapıldığını belirten Akkan, daha sonra şunları söyledi:

"Anayasanın 125. maddesi uyarınca idarenin her türlü işlem ve eylemi yargı denetimine tabidir. Bu nedenle yönetimin her türlü işlem ve eyleminin iptali istemiyle idare mahkemelerine başvurularak dava açılabilmektedir. Hukuk güvenliği ilkesini yok sayan yeni bir değişikliğin ardından bugünlerde Soma ile ilgili bir torba yasa daha gelmiştir. Konu kamu görevlileri hakkında tesis edilen atama, görevden alma, göreve son verme, naklen veya vekaleten atama, yer değiştirme, görev ve unvan değişikliği işlemleriyle ilgili olarak verilen iptal ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararlarıdır. Memurun iş güvencesi kaldırılmak istenmektedir. Buna sessiz kalmayacağız" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Sen'e Tatil Yok; Gündemde Torba Yasa Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement