Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, Torba Yasanın Geri Çekilmesini İstedi - Son Dakika
Yerel

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, Torba Yasanın Geri Çekilmesini İstedi

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, Torba Yasanın Geri Çekilmesini İstedi

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Fidan Güneş Gürgör, torba yasada emekçilerin aleyhine olan tüm maddelerin geri çekilmesini istedi.

17.07.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Fidan Güneş Gürgör, torba yasada emekçilerin aleyhine olan tüm maddelerin geri çekilmesini istedi.

15 Temmuz Salı gününden itibaren TBMM Genel Kurulu'nda torba yasanın görüşülmeye başladığını vurgulayan Gürgör, 30 Mayıs'ta 60 madde olarak Meclis'e sunulan tasarının, komisyon aşamalarında yapılan eklemelerle 154 maddeye çıkarıldığını belirtti. Daha önce de defalarca emekçilerin haklarını gasp eden torba yasalar olduğu gibi, söz konusu yasada da birbiriyle ilgisi olmayan konuların bir araya getirilerek kamuoyuna müjde olarak sunulduğunu belirten Fidan Güneş Gürgör, hükümetin, Meclis Genel Kurulu'nda torba yasa tasarısıyla madencilerin çalışma koşullarını düzenleme görüntüsü altında işçi cinayetlerini artıracağını, taşeron sistemini daha da yaygınlaştıracağını öne sürdü. Torba yasa ile vergi, sigorta prim afları, sermaye artırımı ile vergi kaçırma ve kara para aklamanın önünün açıldığını öne süren Gürgör, şunları söyledi:

"Daha önce 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikle aday öğretmenlerin asaleten atanmak için yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacağı belirtilirken, torba yasa ile bir değişiklik daha yapılarak 'yazılı veya sözlü sınav' ifadesi getirilmiştir. Bununla birlikte aday öğretmenlerin sözlü sınav ile atanmasının önünün açılması, bu şekilde tıpkı eğitim yöneticilerinde olduğu gibi öğretmenlerin de siyaseten atanmasının önünün açıldığı görülmektedir. İsteğe bağlı yer değiştirmelerle ilgili maddedeki 'hizmet süreleri' ifadesi ile öğretmenlerin belli bir hizmet süresini doldurması sonrasında rotasyona (zorunlu yer değiştirme) tabi tutulacağı anlaşılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlere il içi ve il dışı rotasyon uygulaması halinde tarihte Kavimler Göçü'nden sonra en büyük yer değiştirme hareketinin yaşanması ve eğitim sisteminin yeni bir kaos ile karşı karşıya kalması kaçınılmazdır. Öğretmenleri zorunlu rotasyona tabi tutmak yerine, gönüllülük ve tercih esasına dayalı çözümler geliştirilmeli, hiç kimse kendi isteği dışında çalıştığı okuldan, çalışma arkadaşlarından ve öğrencilerinden zorla koparılmamalıdır. Eğitim Sen olarak torba yasanın sermaye lehine, emekçiler aleyhine olan bütün maddelerinin geri çekilmesini talep ediyor, öğretmenlere zorunlu rotasyon anlamına gelecek her adımın karşısında duracağımızın bilinmesini istiyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, Torba Yasanın Geri Çekilmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement