Eğitim-Sen Üyelerinin Yargılandığı Dava - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Sen Üyelerinin Yargılandığı Dava

Ankara Kızılay'da, 23 Kasım 2013'te Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapan, KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Şimşek'in de arasında bulunduğu 15 kişinin, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri" iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

20.06.2014 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kızılay'da, 23 Kasım 2013'te Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapan, KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in de arasında bulunduğu 15 kişinin, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri"  gerekçesiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, 8 sanık ile avukatları katıldı.

Sanıklardan  Ali Paşalı Şanlı, savunmasında, olay günü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin sorunlarını ve taleplerini Bakanlığa iletmek için Kızılay'da toplandıklarını anlattı.

Şanlı, "Yürüyüş güzergahı konusunda sıkıntı yoktu. Güvenpark önünde bekletildik. Polis o noktadan sonra Bakanlığa yürümemize izin vermedi. Biz, taleplerimizi Bakanlığa sunmak ve kamuoyuna duyurmak istiyorduk. Bu amaçla oradaydık. Bekleme sırasında polis bize müdahale etti. Demokratik hakkımız engellenmiştir" dedi.

Sanıklardan Mehmet Bozgeyik de yurt genelindeki 100 şubenin yöneticileriyle basın açıklaması yapma kararı aldıklarını bunun, anayasal bir hak olduğunu söyledi.

Bozgeyik, şunları kaydetti:

" 23 Nisan'da yaptığımız basın açıklaması faaliyetiydi. Hem anayasa hem de İnsan Hakları Sözleşmesi'nde bunun bir hak olduğu hüküm altına alınmıştır. Anayasal hakkımızı kullandık. Anayasal hakkımız güvenlik güçleri tarafından engellenmiştir. Trafiği engellemedik, güvenlik güçleri yolu kapattı. Eğer eylemimiz yasa dışıysa üyelerimizin neden Ankara'ya girişine izin verildi?"

Sanıklardan İsmail Yıldız ise polisin gruba müdahalede bulunduğu sırada bir restoranda yemek yediğini, dışarı çıktığında eylemin sona erdiğini, polisin kendisini gözaltına aldığını savundu.

Yıldız, müdahalenin olduğu sırada restoranda bulunduğuna dair yazar kasa fişini mahkemeye sundu.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini talep etti.

Mahkeme, duruşmaya katılan sanıkları vareste bırakarak, diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı erteledi.

-Basın açıklaması

Öte yandan, duruşma başlamadan önce adliye önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, sendikanın yaptığı eylemlerin yasal olduğunu savunarak, demokratik tepkilerini her platformda göstermeye devam edeceklerini belirtti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim-Sen Üyelerinin Yargılandığı Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement