Eğitim Sendikalarından Yönetici Atamalarına Tepki - Son Dakika
Güncel

Eğitim Sendikalarından Yönetici Atamalarına Tepki

Kayseri'de bazı sendikalar, okul yöneticilerinin somut ve şeffaf kriterlere göre belirlenmediği iddiasıyla Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik'e tepki gösterdi.

25.08.2014 20:18  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Meydan'ında toplanan Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Aktif Eğitim-Sen üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar yürüdü.Tepkilerini sloganlarla dile getiren eğitimciler, bina önüne siyah çelenk koydu.Grup adına basın açıklamasını okuyan Salih Erdoğan, okul müdürü atamalarının tamamen hukuk dışı ve hakların gasp edilerek yapıldığını söyledi.

Adrese teslim görevlendirilmeler yapıldığını ileri süren Erdoğan, "Eğitim camiası, tarihinde hiç böyle bir kıyım görmedi. Maalesef Türkiye genelinde yandaş sendika üyesi olmayan okul müdürlerinin neredeyse tamamı görevden alınmıştır. Beklendiği gibi yandaş sendika üyeleri atanmıştır. Birçok okul müdürü de yandaş sendika tarafından tehdit edilerek kendi sendikalarına geçmeleri istenmiştir. Bu tehditlere bazı eğitimci arkadaşlarımız boyun eğdi ve kabul ettiler" diye konuştu.

Şube müdürlerinin atamaları ile ilgili de şaibe olduğunu savunan Erdoğan, atamadaki uygulamaları yargıya taşıyacaklarını kaydetti.

Açıklamanın ardından, sendika başkanları ve bazı okul müdürleri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz'ın makam odasına çıktı.

Yılmaz'ın makamında olmadığını öğrenen ve beklemek isteyen sendika başkanlarına, burada görevli memurun "şov yapmayın" demesi üzerine tartışma çıktı.

Polisin araya girmesiyle yatıştırılan sendika başkanları, randevu taleplerinin Yılmaz'a iletileceğinin söylenmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ayrıldı.

Eğitim Sendikalarından Yönetici Atamalarına Tepki
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim Sendikalarından Yönetici Atamalarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement