Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin 2'ncisi Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin 2'ncisi Başlıyor

Eğitim Teknolojileri Zirvesi\'nin 2\'ncisi Başlıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Bahçeşehir Üniversi’nin işbirliğiyle düzenlenen, ‘Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin (ETZ) ikincisi 14 Mart 2015’de gerçekleştirilecek.

11.02.2015 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Bahçeşehir Üniversi'nin işbirliğiyle düzenlenen, 'Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin (ETZ) ikincisi 14 Mart 2015'de gerçekleştirilecek.

2014'te Yıldız Teknik Üniversitesi'nde ilki düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin ikincisi, 14 Mart 2015'de Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle, Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Geçen sene olduğu gibi bu yıl da eğitim ve teknoloji sektörü ile eğitim, iş dünyası ve medyayı bir araya getirecek olan etkinlikte, yurtiçinden ve yurtdışından birçok konuşmacı sunumlarıyla yer alacak.

ETZ'NİN AĞIR KONUĞU GRAHAM BELL

ETZ14 etkinliğinin en dikkat çeken konuşmacısı hologram teknolojisi ile sunum yapan ünlü fizikçi Albert Einstein olurken, ETZ15'in holografik konuşmacısı katılımcıların oyları ile Graham Bell olarak seçildi. İlk zirvede olduğu gibi ikincisinde de gün boyu süren ve moderatörler eşliğinde paneller yönetilecek ve birçok konuşmacı eğitim teknolojileri alanındaki bilgi ve tecrübelerini aktaracak. Eğitim kurumlarından pek çok eğitimci, şirketlerden eğitim ve gelişim birimi personelleri, akademisyenler, veliler ve öğrenciler bu etkinlik ile paylaşım yapma fırsatı bulacaklar. Aralarında Prof. Dr. Ziya Selçuk, Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, Ufuk Tarhan, Doç. Dr. Steve Wheeler, Dr. GaryMotteram, ShellySanchezTerrell, Mehmet Nuri Çankaya, Mehmet Ali Neyzi, Doç. Dr. Şirin Karadeniz, Doç. Dr. Tufan Adıgüzel, Doç. Dr. İlhan Varank, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Samur, İsmail Hakkı Polat, Prof. Dr. Gonca Telli Yamamoto ve Kayhan Karlı'nın bulunduğu 60'a yakın değerli konuşmacı etkinlik boyunca eğitim teknolojileriyle ilgili deneyimlerini paylaşacaklar.

ÜCRETSİZ ÖĞRENCİ AKADEMİSİ

Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde, hem katılımcı hem de konuşmacı sayısının artması öngörülürken, yurtdışından katılım oranının geçen seneye göre daha fazla olması bekleniyor. ETZ'15 etkinliğinde 50'den fazla konu hakkında paneller, workshoplar ve proje sunumları gerçekleşecek. Öğrenciler Doç. Dr. Tufan Adıgüzel önderliğinde kurulan ETZ Öğrenci Akademisi projesi aracılığı ile projelerini sunacaklar. Engelsiz Bilişim, Eğitimde Fark Yaratan Kadınlar (ELT Ladies in EdTech), Sosyal Medya gibi birçok oturum düzenlenecek, CoderDojo ve Maker Hareketi etkinlikte yer alacaklar. Geçen sene sosyal sorumluluk kapsamında Umut Çocukları Derneği'ne yardım yapıldığı gibi bu sene de engellilere yönelik yardım toplanacak.

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ KATILACAKLAR

ETZ15'in en renkli yanlarından biri de Yıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı Ümit Sanlav'ın moderatörlüğünü yapacağı "Sosyal Medya" ile "Eğitim Teknolojileri ve Medya" oturumları olacak. Sosyal Medya Savaşları Kitabı Yazarı Ümit Sanlav'ın yöneteceği Sosyal Medya oturumunda Odun Herif sosyal medya deneyimlerini aktarırken, Ferhat Göçer teknolojik gelişimin sanat ve spora olumlu ve olumsuz etkileri ile ünlü isimlerin sosyal medyada iletişim tarzlarına dair bilgi verecek. Ayrıca ETZ sosyal medya ekibi 2 çok özel isimle daha görüşmelerini sürdürürken, "Eğitim Teknolojileri ve Medya" oturumunda da eğitim medyasının en önde gelen isimleri, geleneksel medyanın eğitime katkısını konuşacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin 2'ncisi Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement