Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24 Saat Anjiyo Hizmeti Verilmeye Başlandı - Son Dakika
Yerel

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24 Saat Anjiyo Hizmeti Verilmeye Başlandı

Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nde 24 Saat Anjiyo Hizmeti Verilmeye Başlandı

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Aydın: "Samsun başta olmak üzere çevre illerden gelebilecek bütün hastalara anında gereken müdahalenin yapılarak ölüm vaka riskini en aza indirmeye çalışıyoruz"

14.10.2014 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Rıza Aydın, "Samsun başta olmak üzere çevre illerden gelebilecek bütün hastalara anında gereken müdahalenin yapılarak ölüm vaka riskini en aza indirmeye çalışıyoruz" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yaptıkları düzenlemelerle 24 saat anjiyo hizmeti verilmeye başlandığını söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de en sık ortaya çıkan ölüm nedeninin kalp ve damar hastalıkları olduğunu belirten Aydın, "Samsun başta olmak üzere çevre illerden gelebilecek bütün hastalara anında gereken müdahalenin yapılarak ölüm vaka riskini en aza indirmeye çalışıyoruz. Kalp ve damar hastalıkları içerisinde en önemli hastalık ise kalp damarlarındaki ani tıkanma sonucu ortaya çıkan halk arasında kalp krizi olarak da bilinen 'akut miyokard' enfarktüsüdür. Sigara, kötü beslenme alışkanlıkları, sedanter yaşam gibi önlenebilir risk faktörleri halkımızda fazla olması nedeniyle kalp krizi geçirme yaşı ülkemizde daha düşük yaşlara indi. Avrupa Kardiyoloji Derneği verilerine göre 50 yaş altında kalp krizi geçirme oranı ülkemizde yüzde 20'ye ulaştı" diye konuştu.

Kalp krizi tedavisinde erken dönemde tıkanan damarın açmanın en önemli unsur olduğuna işaret eden Aydın, bunun da en iyi yönteminin erken dönemde yapılan koroner anjiyografi sonrası balon ve stentle kalp damarlarının açılması olduğunu ifade etti.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Fatih Özkan, 10 kardiyoloji uzmanı gözetiminde toplam 60 sağlık personeliyle anjiyo servisinde 24 saat hizmet verdiklerini kaydetti.

Sadece Samsun'a değil Amasya, Çorum, Sinop, Ordu ve Giresun'dan da çok sayıda hasta geldiğine dikkati çeken Özkan, "Anjiyo servisinde 2011 yılında 3 bin 138 kardiyolojik girişim yapılırken 2012 yılında bu sayı 6 bin 63'e çıktı. 24 saat hizmet vermeye başladığımız 2014 yılının ilk 9 aylık dönemde ise 5 bin 552 işlem yapıldı, yapılan işlem sayısının yıl sonuna kadar 7 bin 400'ü geçmesini bekliyoruz. Yüzde 22 civarındaki artış oranının hastane olarak daha çok sayıda vatandaşımıza hizmet etme hedefine ulaştığımızın göstergesi olarak görüyoruz. Vatandaşımızın da hastanemize güveninin arttığını anlıyoruz" dedi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24 Saat Anjiyo Hizmeti Verilmeye Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement