Eğitim ve Kariyer Günleri - Son Dakika
Yerel

Eğitim ve Kariyer Günleri

Etkinliği 2 günde 20 bini lise öğrencisi olmak üzere 25 bin kişi ziyaret etti.

22.11.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçelievler'de gençlerin sağlıklı kariyer planlaması yapabilmesi amacıyla alanında uzman konuşmacılar ile dahi öğrencilerin katıldığı Eğitim ve Kariyer Günleri etkinliğini 2 günde 20 bini lise öğrencisi olmak üzere 25 bin kişi ziyaret etti.

Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden (RAM) yapılan açıklamaya göre, Bahçelievler Belediyesi, kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü işbirliğiyle Siyavuşpaşa Spor Kompleksi'nde gerçekleşen organizasyonda, İŞKUR, yurt içi ve dışından 35 devlet ve vakıf üniversitesi, eğitim danışmanlık kurumları, sanat akademileri ve sicil toplum kuruluşlarından toplamda 50 kurum 150 uzmanla katıldı.

İstanbul'un ilçelerinden öğrencilerin ziyarete geldiği etkinliğin kapanışında konuşan Bahçelievler RAM Müdürü Mehmet Hilmi Eren, etkinliği ziyaret eden toplam 25 bin ziyaretçinin büyük kısmının lise öğrencisi olduğunu, bunun yanı sıra veli ve öğretmenlerden 5 bin civarında katılımcının uzmanlardan bilgi aldığını kaydetti.

"Küçüklerin büyüklere semineri ilgi çekti"

Organizasyonda Bahçelievler Bilim ve Sanat Merkezi'nin 5. sınıfına devam eden 7 öğrenci, lise son sınıf olan 12. sınıftaki ağabey ve ablalarına projelerini ve yaptıkları robotları anlattı. Çok sayıda lise öğrencisinin dikkatle dinlediği seminerde küçükler, büyüklerine ders vermenin heyecanını yaşadı.

Türkiye'de ilk ve tek olarak özel yaptırılmış 20 çeşit, dev boyutlarda zeka-akıl oyunlarının yer aldığı organizasyonda öğrenciler, "Kariyer planlamalarını nasıl gerçekleştirecekleri", "İş dünyasında değişen süreçleri", "Meslekler ve bölümlerdeki çeşitlilikleri" ile "Üniversiteler ve yurt dışı eğitim seçenekleri" gibi konularda meraklarını giderdi.

Etkinlikte Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof Dr.Hasan Bacanlı, Prof Dr. Adnan Yüksel, Prof. Dr. Erhan Erkut, yazar Şükrullah Dolu, CNN Türk spikeri Başak Şengül, yaşam koçu İhsan Özalp, düşünce koçu Münir Arıkan, köşe yazarı Özgür Bolat, eski milletvekillerinden Lokman Ayva, tercih danışmanı Sait Gürsoy, fotoğraf sanatçısı Ümit Karalar, kariyer danışmanı Nur Erdem Özeren konuşmacı olarak yer aldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim ve Kariyer Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement