Eğitim Yatırımlarına 6 Yeni Lise ile Devam Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Eğitim Yatırımlarına 6 Yeni Lise ile Devam Ediliyor

Eğitim Yatırımlarına 6 Yeni Lise ile Devam Ediliyor

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman’da başlatılan eğitim seferberliği kapsamında eğitimin kalitesini ve seviyesini daha üst noktalara taşımak amacıyla 2014 yılında il genelinde 6 yeni lisenin yapılacağını kaydetti.

13.02.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman'da başlatılan eğitim seferberliği kapsamında eğitimin kalitesini ve seviyesini daha üst noktalara taşımak amacıyla 2014 yılında il genelinde 6 yeni lisenin yapılacağını kaydetti.

Vali Mahmut Demirtaş, 2014 yılına gelecek adına ümit veren, çocuklarımızın geleceğini aydınlatacak olan güzel yatırımlarla başladıklarını belirtti. Vali Mahmut Demirtaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"2014 yılında il genelinde eğitimin niteliğine ve başarısına önemli katkılar sağlayacak yatırımlarla başlıyoruz. Adıyaman merkez ve ilçelerinin okul ve derslik sıkıntılarının çözülmesi amacıyla bu yıl Adıyaman merkezde 2 adet, Gölbaşı, Kahta, Besni ve Tut ilçelerimizde de birer adet olmak üzere toplam 6 yeni lise inşaatına başlayacağız. Kahta ilçemizde inşa edeceğimiz lisenin yanında 200 kız öğrencinin barınacağı bir adet pansiyon da yatırım programına alındı.

2014 yılında yapımına başlanacak 6 yeni lise ile Adıyaman'a toplamda 160 derslik daha kazandırılacak. Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız 6 yeni lise ile birlikte çocuklarımız ferah ve kaliteli bir ortamda eğitim almış olacaktır. İlimizde eğitim alanında devam eden mevcut projelerimizin tamamlanması ile birlikte Adıyaman'da eğitiminin niteliğine ve başarısına önemli katkılar sağlanacaktır. Tüm bu yatırımlarla amacımız, çocuklarımızı bilimsel veriler ışığında, milli ve manevi değerler doğrultusunda özgüveni olan, evrensel değerleri özümsemiş, sorumluluklarının bilincinde, geleceğe güvenle bakabilen ve toplumsal yaşama yön veren bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamaktır. Buda ancak modern bir eğitimle mümkündür. Yapılacak olan 6 yeni okulun ilimize ve ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Yatırımlarına 6 Yeni Lise ile Devam Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement